Anasayfa /  Foto Galeri

Zehirli ıspanak panik yarattı! Üretici ve işçiler zor durumda...

İzmir'in Menemenli ilçesindeki ıspanak üreticileri ve işçiler, Giresun’daki zehirlenme vakaları sonrası hallerin ıspanak almaktan çekindiğini ve pek çok işçinin evlerine gönderildiğini belirterek, “Zehirli olan ıspanak değil. Tek bir yerde çıkan haber için tün ıspanaklar zehirli sayılmasın” dedi.

Zehirli ıspanak panik yarattı! Üretici ve işçiler zor durumda... - Sayfa 1

Ispanakta geçtiğimiz yıl çıkan zehirlenme vakaları bu yıl da patladı üreticiler zora girdi. Ispanaktan zehirlenmek istemeyenler almamaya başlayınca haller de üreticiden almamaya başladı. Ispanağın içinde ayıklanmayan güzel avrat otundan kaynaklanan zehirlenme vakaları sonrası üreticiler açıklama yaptı.

Zehirli ıspanak panik yarattı! Üretici ve işçiler zor durumda... - Sayfa 2

İzmir'in Menemenli ilçesindeki ıspanak üreticileri ve işçiler, Giresun’daki zehirlenme vakaları sonrası hallerin ıspanakalmaktan çekindiğini ve pek çok işçinin evlerine gönderildiğini belirterek, “Zehirli olan ıspanak değil. Tek bir yerde çıkan haber için tün ıspanaklar zehirli sayılmasın” dedi.

Zehirli ıspanak panik yarattı! Üretici ve işçiler zor durumda... - Sayfa 3

Menemen’deki ıspanak üreticileri ve işçiler, Giresun’da yedikleri ıspanakların arasında karışan avrat otu nedeniyle zehirlendikleri öne sürülen 6 kişinin haberinin ardından sıkıntıya düştüklerini söyledi. Ürettikleri ıspanakların haller tarafından alınmadığını, günde yaklaşık 100 işçinin çalıştığı tarlalarda bugün sadece 10 işçinin çalışabildiğini ifade eden üreticiler, Türkiye'deki tüm ıspanakların zehirli olmadığını dile getirdi.

Zehirli ıspanak panik yarattı! Üretici ve işçiler zor durumda... - Sayfa 4

“Haller ıspanaklarımızı almadı”

Bu yıl kuraklıktan dolayı zor bir sene yaşadıklarını belirten Menemen Ziraat Odası Başkanı Arif Metin Karagöl, “Çiftçimiz zor şartlarda ıspanak yetiştirdi. Bu yılki verim, zaten geçen senelere göre daha az oldu. Geçen yıl da tam bu zamanlarda zehirlenmelerle ilgili böyle spekülasyonlar çıktı. Bu haberlerden dolayı sıkıntı yaşıyoruz. Menemen Ovası’nda ıspanak hasat eden bir tarla bulabildik. Bu söylentiler çıktığı için satış yok. Çiftçiler, hallerde ‘ıspanak almıyoruz’ dendiğini ve birçok aracın geri döndüğünü söyledi. İşçiler de tarlalardan geri döndü” dedi.