Anasayfa /  Eğitim

Yüz yüze eğitim nasıl olacak?

12 Ekim 2020 Pazartesi günü itibarıyla okulların yüz yüze eğitime başlayacak kademleri için detaylar merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilerin kaç gün okulda olacağı ve yüz yüze eğitim ile ilgili açıklama yaptı. Peki yüz yüze eğitim nasıl olacak 2020?

Abone ol
Abone ol 07 Ekim 2020 14:34

1,2,3,4,8 ve 12.sınıf öğrencileri 12 Ekim Pazartesi günü okula gidecekler. Öğrencilerin gündeminde yüz yüze eğitimin detayları yer alıyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, konu ile ilgili açıklama yaptı. Peki yüz yüze eğitim nasıl olacak, okul kaç gün olacak?

OKUL KAÇ GÜN OLACAK?

Bakan Selçuk, yüz yüze eğitimde yeni dönemin ayrıntılarını şöyle anlattı:

"12 Ekim Pazartesi itibarıyla yüz yüze eğitime başlayacak kademelerdeki öğrencilerimiz için de tıpkı ilkokul 1. sınıf öğrencilerimizde olduğu gibi yüz yüze eğitimin ve uzaktan eğitimin birlikte yürütüleceği bir planlama yaptık. Yüz yüze eğitime başlayan öğrencilerimiz haftanın 2 gününde okullarında olacaklar. Sınıf mevcutlarımız yine Bilim Kurulu'nun tavsiye kararları doğrultusunda yüz yüze eğitim için gruplara ayrılarak azaltılacak ve çocuklarımızın okulda kalış süreleri eskisine nazaran kısaltılacak. Bu konudaki tüm ayrıntıları, bu hafta içinde tüm sınıf düzeyleri ve okul kademeleri için paylaşacağız. 'Yüz yüze eğitime başlama konusunda veli rızası, bizim için önemlidir.' demiştik. Bu aşamada da isteyen velilerimiz, çocuklarını okula gönderecek, istemeyenlere yönelik olarak da esneklik tanınacak. Bu durumda öğrencimiz devamsız sayılmayacak. Ancak şu noktanın altını dikkatle çizmek isterim, velisi tarafından okula gönderilmeyen öğrencimizin mutlaka uzaktan eğitimle derslerine devam etmesi gerekiyor. Çünkü öğrencilerimiz her koşulda devam ettiği sınıfın müfredatından sorumlu olacaktır. Ayrıca her öğrencimizin sosyal ve akademik gelişimlerini yakından takip ediyoruz. Nasıl takip ediyoruz? Öğretmenler vasıtasıyla ediyoruz, EBA platformu vasıtasıyla ediyoruz."

Yorumlar