Anasayfa /  Foto Galeri

Yumurta kabuğunu sakın atmayın! İşte hiç duymadığınız faydaları...

Yumurta kabuklarını hepimiz genelde çöpe atarız . Oysaki yumurtanın kabuğundaki vitamin ve minerallerin ne kadar fazla olduğunu biliyor muydunuz?

Yumurta kabuğunu sakın atmayın! İşte hiç duymadığınız faydaları... - Sayfa 1

"Yumurta kabuğu ne kadar kalsiyum içeriyor? Yumurta kabuğu yemek güvenli mi, nasıl tüketilmeli? Diyetisyen Emre Uzun, vücudun kalsiyum eksikliğini gidermenin en pratik ve en ekonomik yolunu paylaşıyor..."

Yumurta kabuğunu sakın atmayın! İşte hiç duymadığınız faydaları... - Sayfa 2

Kalsiyum deponuzu çöpe atmayın!

Yumurta, hemen her gün herkesin evinde yenen bir gıda. Çoğu insan için kalsiyumu yeterli düzeyde almak çok kolaydır ama düşük besin alanlar, kısıtlı diyetler uygulayanlar ya da maalesef bugün bile dünyanın farklı bölgelerinde açlık çekenler için kalsiyum genel bir eksikliktir. Böyle zamanlarda yumurta kabuğu can simidi olabilir. 

Yumurta kabuğunu sakın atmayın! İşte hiç duymadığınız faydaları... - Sayfa 3

Öncelikle kalsiyum supplementasyonuna ihtiyacınız olup olmadığını sağlık profesyonellerinden mutlaka öğrenmeniz gerekiyor. Çünkü vücudunuzdaki kalsiyum, her zaman dengede kalmak zorunda. Tüm supplementasyonların eksikliği gibi fazlasının da zararlı olacağını ve böbrek taşı, kalp hastalıkları vb. sağlık problemlerine yol açabileceği unutmayın!

Yumurta kabuğunu sakın atmayın! İşte hiç duymadığınız faydaları... - Sayfa 4

Yumurta kabuğu tozu, kalsiyum açısından ne kadar etkili?

Yumurta kabuğunun kalsiyum açısından zengin bir kaynak. Kalsiyum karbonat, doğadaki kalsiyumun en yaygın formudur. Deniz kabuklarında, mercan kayalıklarında, kireç taşında da bu formda bulunur. Yumurta kabuğu ise hem ucuz hem de kalsiyum supplementi olarak kullanmaya da oldukça uygun. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, yumurta kabuğunun saf kalsiyum karbonat kadar iyi emildiğini kanıtlıyor. Hatta bazı çalışmalara göre saf kalsiyum karbonattan %64 daha iyi emiliyor. İddia o ki, bunun nedeni de yumurta kabuğunda bulunan bazı proteinler... Ayrıca yumurta kabuğunda, yine kemik sağlığını destekleyen stransiyum, florür, magnezyum ve selenyum mineralleri olduğunu da unutmamak gerekir.