Anasayfa /  Foto Galeri

Yüksek hızlı trende aylar sonra ilk seferler başladı

Koronavirüs salgını nedeniyle 28 Mart'ta durdurulan yüksek hızlı tren seferleri de bu sabah yeniden başladı. Tren, Ankara'dan İstanbul'a doğru hareket etti.

Yüksek hızlı trende aylar sonra ilk seferler başladı - Sayfa 1

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, normalleşme sürecinin önemli bir adımını daha attıklarını belirterek "Ara verdiğimiz Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferimizi yeniden başlatıyor, ilk trenimizi Ankara'dan İstanbul'a yolcu ediyoruz." dedi.

Yüksek hızlı trende aylar sonra ilk seferler başladı - Sayfa 2

Bakan Karaismailoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle durdurulan tren seferlerinin yeniden başlatılması dolayısıyla Ankara YHT Gar'da düzenlenen törene katıldı.

Yüksek hızlı trende aylar sonra ilk seferler başladı - Sayfa 3

Bilet almaya gelen yolcularla sohbet eden Bakan Karaismailoğlu, daha sonra yaptığı konuşmada, tren seferlerinin, normalleşme süreciyle bu sabah yeniden başlatıldığını belirterek ilk seferin Ankara'dan İstanbul'a gerçekleştirildiğini ifade etti.

Yüksek hızlı trende aylar sonra ilk seferler başladı - Sayfa 4

Kovid-19 nedeniyle zor bir dönem geçirildiğini dile getiren Karaismailoğlu, araya giren sosyal mesafelerin, tedbir amaçlı yaşanan kısıtlamaların sosyal ve ekonomik hayatı derinden etkilediğini söyledi.