Anasayfa /  Eğitim

YKS tercih kılavuzu yayınlandı mı? YKS tercih nasıl yapılır?

Milyonlarca öğrenci, YKS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih yapmak için hazırlanıyor. İnternetten üniversiteleri araştıran öğrenciler, YKS tercihinin nasıl yapılacağını sorguluyor.

Abone ol
Abone ol 27 Temmuz 2023 17:47

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih kılavuzu, öğrenciler tarafından YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından heyecanla bekleniyordu. YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından, başarı sıralamaları ve aldıkları puanlar doğrultusunda öğrenciler, bugün itibarıyla ÖSYM AİS ekranından tercih işlemlerini gerçekleştirecekler. Peki, YKS tercihleri nasıl yapılır? İşte üniversite tercihleri için güncel kontenjanlar ve taban puanlar.

YKS tercih işlemleri, ÖSYM Başkanı Ersoy tarafından 27 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında yapılacağı duyurulmuştu. Bugünden itibaren YKS tercihleri, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresi üzerinden başladı.

YKS TERCİH İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYIN

2023-YKS tercih işlemleri 27 Temmuz 2023 tarihinde saat 11.00'de başladı ve adaylar tercihlerini 27 Temmuz-8 Ağustos 2023 tarihleri arasında, kılavuzda belirtilen kurallara göre ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden bireysel olarak yapabilecekler. Tercih işlemleri, 08 Ağustos 2023 tarihinde saat 23.59'da sona erecek.

2023 ÜNİVERSİTE TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI 

ÖSYM tarafından yayımlanan 2023 YKS tercih kılavuzu, üniversitelerin güncel taban kontenjan ve taban puan listesini ve başarı sıralamalarını içeriyor. Adaylar, kılavuz üzerinden tercihlerini AİS ekranından yapabilecekler.

2023 YKS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

Bu yılki YKS yerleştirme süreci için üniversitelerde toplam 1 milyon 111 bin kontenjan açıklandı. Bu kontenjanın 388 binlik kısmı ön lisans programlarına, 465 binlik kısmı ise lisans programlarına ayrıldı. Açıköğretim ve uzaktan öğretim kontenjanları da dahil edildiğinde toplam kontenjan sayısı 1 milyon 61 bin oldu. Ayrıca, 34 yaş üstü kadınlar, depremzede adaylar ile şehit ve gazi yakınları için ayrılan kontenjanlarla birlikte toplam kontenjan sayısı 1 milyon 111 bine ulaştı.

YKS tercih kılavuzunun yayımlanmasıyla birlikte, üniversitelerdeki boş kontenjan sayıları da öğrencilerin erişimine açıldı. Öğrenciler, kılavuza göre tercihlerini yaparak üniversite hayatlarına adım atacaklar. 

Yorumlar