Anasayfa /  Eğitim

YKS soru cevap anahtarı sorgulama (ÖSYM / AYT - TYT cevapları

YKS soru cevap anahtarı sorgulama araştırması, sınava giren milyonlarca öğrenci tarafından araştırılıyor. Peki TYT, AYT sınav soru ve cevap anahtarı ne zaman yayınlanacak?

Abone ol
Abone ol 19 Haziran 2022 18:34

YKS soru cevap anahtarı yayınlandı mı? Milyonlarca üniversite adayının sabırsızlıkla ve büyük bir stresle beklediği YKS maratonu sona erdi. Cumartesi günü TYT, Pazar günü ise AYT ve YDT sınavlarına giren öğrenciler sınavdan çıkar çıkmaz TYT AYT sınav soru ve cevap anahtarı anahtarını beklemeye başladı. Peki YKS TYT AYT sınav soru ve cevap ne zaman yayınlanacak?

18 Haziran Cumartesi günü Temel Yeterlilik Testi (TYT) yapılırken ikinci gün ilk oturumunda Alan Yeterlilik Testi (AYT) gerçekleşti. YKS heyecanı, son oturum olan Yabancı Dil Testi (YDT) ile tamamlandı.

YKS TYT AYT sınav soru ve cevap anahtarı ne zaman yayınlanacak?

ÖSYM tarafından gerçekleşen sınavlarda genellikle sınavdan yaklaşık 2-3 saat sonra soru ve cevap anahtarları yayınlanıyor. Fakat şu an için henüz YKS TYT, AYT ve YDT soru ve cevap anahtarları yayınlanmadı. Sorular ve doğru yanıtlar ÖSYM tarafından paylaşıldığı an sitemizde yer alacak.

TYT AYT puan hesaplama nasıl yapılır?

Sınavda uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Adayların, testlerden her biri için birer standart puanı hesaplanacaktır.

Testlerin standart puanlarının hesaplanmasında şu yol izlenecektir:

  • Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan bulunacaktır.

  • Son sınıfta okumakta olan tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır.

  • Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.

  • Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Etiketler TYT YKS AYT
Yorumlar