Anasayfa /  Güncel /  Son dakika

YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı! ÖSYM YKS 2020 ek tercih sonuçları sorgulama

Merakla beklenen 2020 YKS ek tercih yerleştirme sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. YKS sonuçları neticesinde üniversiteye kayıt yaptıramayan adaylar için ikinci bir şans niteliğinde olan ek tercih başvuruları geçtiğimiz haftalar içerisinde alınmıştı. Aday öğrenciler de o günden bu yana, '2020 YKS ek tercih sonuçları açıklandı mı?' sorusuna yanıt arıyor. ÖSYM tarafından yapılan son dakika duyurusunda, YKS üniversite ek tercih sonuçları sorgulama ekranının erişime açıldığı bildirildi.

Abone ol
Abone ol 02 Ekim 2020 10:38

Merakla beklenen 2020 YKS ek tercih yerleştirme sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. YKS sonuçları neticesinde üniversiteye kayıt yaptıramayan adaylar için ikinci bir şans niteliğinde olan ek tercih başvuruları geçtiğimiz haftalar içerisinde alınmıştı. Aday öğrenciler de o günden bu yana, '2020 YKS ek tercih sonuçları açıklandı mı?' sorusuna yanıt arıyor. ÖSYM tarafından yapılan son dakika duyurusunda, YKS üniversite ek tercih sonuçları sorgulama ekranının erişime açıldığı bildirildi

17-23 Eylül tarihleri arasında tercihleri alınan 2020-YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı.

Ek yerleştirme işlemine alınan tüm adayların sonuçları https://sonuc.osym.gov.tr adresinden duyuruldu. Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir 

SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK? 

Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 5-9 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 5-7 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt tarihleri, adayların internette yayımlanan yerleştirme sonuçları sayfasında da yer alacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur.

Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Kayıt işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi, 2020- YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer almaktadır.

 

Yorumlar