Anasayfa /  Güncel

Yılmaz Erbek Apartmanı’na taşındı, kaderinden kaçamadı!

Emekli astsubay Ramazan Ateş'in acı kaderi duygulandırdı. Ateş, meğerse 20 yıl önce Emrah Apartmanı’nda oturduğunu ve deprem endişesiyle daha sağlam olarak gördüğü Yılmaz Erbek Apartmanı’na taşınmış.

Abone ol
Abone ol 04 Kasım 2020 18:39

İzmir'deki depremde ölen emekli Jandarma Astsubay Ramazan Ateş, kaderinden kaçamadı. 20 yıl önce Emrah Apartmanı’nda oturduğunu ve deprem endişesiyle daha sağlam olarak gördüğü Yılmaz Erbek Apartmanı’na taşınmış. Fakat İzmir'de meydana gelen depremde hayatını kaybetti.

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrası Yılmaz Erbek Apartmanı’nın market ve 1’inci katı çöktü, diğer katlar ise vinçlerle desteklenerek ayakta kaldı. 

Yılmaz Erbek Apartmanı’nın 1’inci katında oturan 60 yaşındaki emekli Jandarma Astsubay Ramazan Ateş, depremde enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. 

Kontrollü olarak yıkıldı: Eşi Sevil Ateş ise kurtarma ekiplerince enkazdan yaralı olarak çıkarılarak hastanede tedaviye alındı. Yılmaz Erbek Apartmanı ise daha sonra kontrollü olarak yıkıldı. Ramazan Ateş, gözyaşlarıyla Eskişehir'de toprağa verildi.

 

"Depreme dayanıklı olmadığını düşündüğü için sattı"

Abdil Ateş, ağabeyinin 20 yıl önce Emrah Apartmanı’nda oturduğunu ve deprem endişesiyle daha sağlam olarak gördüğü Yılmaz Erbek Apartmanı’na taşındığını söyledi.

Emrah Apartmanı’nın depremde ilk yıkılan binalar arasında yer aldığını kaydeden Abdil Ateş, ‘’Deprem endişesiyle evini değiştirdi, kaderinden kaçamadı. Ağabeyim, 1990 yılların sonunda son İzmir depreminde yıkılan Emrah Apartmanı’ndan bir daire almıştı. O dairede belli bir süre yaşadıktan sonra depreme dayanıklı olmadığını düşündüğü için sattı" dedi.

Ateş'in 20 yıl önce Emrah Apartmanı’ndan deprem endişesiyle Yılmaz Erbek Apartmanı’na taşındığı ortaya çıktı. Ateş, Yılmaz Erbek apartmanı'nda çöken 2 kattan birinde oturuyordu.

Yorumlar