Anasayfa /  Keyifli Haberler

Yılbaşı ağacı nasıl süslenir?

Yeni yılı karşılamaya hazırlandığımız günlerde yılbaşı akşamının olmazsa olmaz simgelerinden yılbaşı ağacı süslemesi için size küçük ve etkili birkaç tavsiyemiz olacak! Evinizde bol pırıltılı ve sevimli süslemelerle dolu bir ağacı birkaç gün misafir etmeye ne dersiniz?

Abone ol
Abone ol 15 Aralık 2020 23:33

Yılbaşı ağacı süsmelesi; ışıkları, süsleri ve tamamlayıcı pek ögesi ile evde tüm ailenin özellikle küçük çocukların keyifli vakit geçirebileceği kısa süreli bir aktiviteye dönüşebilir. Peki nasıl? Tavsiyelerimiz geliyor! Yeni yılınız kutlu ve hazırlayacağınız ağaç kadar ışıl ışıl olsun :)

1) Doğru Yılbaşı Ağacı Seçimi

İlk adım tabii ki bütçenize ve zevkinize göre bir yılbaşı ağacı satın almak. Şu ara pek çok market veya ev eşyası satan mağazada sık sık karşınıza çıkacak bu temsili çam ağaçları. Dikkat etmeniz gereken yılbaşı ağacını evinizin neresinde konumlandıracağınız ve alanınızın boyutları. Eviniz büyükse ve alanınız genişse büyük bir ağaç satın alıp yıllarca farklı yılbaşı etkinliklerinde kullanabilirsiniz. Ancak yine de kullanışlı olması açısından standart boyutlarda bir ağacınızın olması işinizi kolaylaştıracak. Yılbaşı ağaç fiyatları boyutlarına ve kalitesine göre değişmekte olup 25-30 tl ila 500 tl gibi geniş bir fiyat skalasındadır.

2) Yılbaşı Ağacı Süsü
Yılbaşı ağacının olmazsa olmazı elbette küçük süslemeleri. Bütün halinde paketlenmiş olarak satın alabileceğiniz yılbaşı ağacı süsü seçeneklerini değerlendirebilir veya gözünüze çarpan çorap, top, eldiven, çan, kar tanesi veya yıldız gibi objeleri de satın alabilirsiniz. Bu aşamada aşırıya kaçmadığınız ve aksesuarlarda renk uyumu yakaladığınız takdirde estetik bir görüntü elde edebilirsiniz. Yılbaşı süslerini internet üzerinden de sipariş edebilirsiniz. Süslerinizde toz varsa silebilirsiniz, kirli ve eski görünüm atmosferi bozacaktır ;)

3) Yılbaşı Ağacı Işıkları
Yılbaşı ağacı, tüm gece loş ve renkli ışıklarla evin bir köşesinde sıcacık enerji vermiyor mu sizce de? Yılbaşı ağacınızın etrafını yanıp sönen veya mum ışığını anımsatan loş ışıklarla süsleyebilirsiniz. Ağacınızı süslemek için aldığınız bu ışıkları daha sonra evinizin dilediğiniz bir köşesinde de kullanabilirsiniz üstelik. Led ışıklar farklı renklerde veya sarı – beyaz ışık gibi tek renk olarak satılıyor, gerisi sizin zevkinize kalmış :) Işıklandırmayı fazla yaptığınız takdirde gözünüzü yoracağını, doğru kullanımda ise oldukça dinlendirici ve sevimli bir görünümü olacağını belirtelim.

4) Şans Getiren Yeni Yıl Dilekleri
Yılbaşı ağacınızı sevdikleriniz için mutlu dileklerde bulunabileceğiniz minik not kağıtlarıyla da süsleyebilirsiniz. Evinizde bir yılbaşı partisi veriyorsanız misafirlerinizin isminin yazılı olduğu ufak mektuplarla onlara hoş bir sürpriz hazırlayabilirsiniz veya aile üyeleri birbirleri için yazdıkları şans dileklerini ağaca mini fotoğraf mandallarıyla asabilir. Gelen misafirlerinizle birlikte yeni yıldan dilediklerinizi yazıp yılbaşı ağacının etrafına kondurabilirsiniz. Romantik bir fikir arayanlar için, eşinizle veya sevgilinizle yıl boyu çektiğiniz fotoğrafların bir çıktısını alıp bu ağacı süsleyebilirsiniz, tercih size kalmış :)

5) Yılbaşı Hediye Paketleri
Yılbaşında aile – arkadaşlar arasında, çalışma arkadaşlarıyla veya sınıf içinde gelenek haline gelmiş yılbaşı hediye çekilişi ile siz de önceden hediye planlaması yapabilirsiniz. İçinizden gelen, hediye alacağınız kişinin ihtiyacı olduğunu düşündüğünüz veya açıkça istediği herhangi bir hediyeyi yılbaşı ağacının altına koyup süslemenizi tamamlayabilirsiniz. Misafirleriniz veya aileniz için hazırlayabileceğiniz hediyeleri de ekleyebileceğiniz gibi bu ağacın yanında bol bol fotoğraf çekip yıl boyu hatırlayabileceğiniz mutlu anılar biriktirebilirsiniz. Geri sayım sonrası hediye paketlerinin açıldığı sürprizlerle dolu keyifli dakikalar sizleri bekliyor olacak. Uzun bir gece olduğu için bu gibi minik sürprizler ortamın enerjisini yüksek tutacaktır ;)

Yorumlar