Anasayfa /  Magazin

Yeşilçam Oyuncusu Nilüfer Aydan’a Cumhurbaşkanı’na hakaret suçundan hapis cezası

Sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Yeşilçam oyuncusu Nilüfer Aydan (Aydan Canbula) "Cumhurbaşkanı’na alenen hakaret" suçundan 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Söz konusu cezada hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

Abone ol
Abone ol 30 Mart 2021 12:52

Sosyal medya hesabından CumhurbaşkanıRecep Tayip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan Yeşilçam oyuncusu Nilüfer Aydan (Aydan Canbula) "Cumhurbaşkanı’na alenen hakaret" suçundan 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Söz konusu cezada hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

Anadolu 37. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Nilüfer Aydan (80) ve avukatı Yiğithan Yüksel katıldı. Duruşmada CumhurbaşkanıErdoğan’ın avukatı Gökhan Arslanoğlu da hazır bulundu. Avukat Arslanoğlu "Sanığın cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

Sanık avukatı Yüksel de müvekkilinin paylaşımının siyasi bir eleştiri olduğunu öne sürerek, sanığın beraat etmesini talep etti. Son sözü sorulan sanık Aydan "Takdir mahkemenindir, beraatimi istiyorum" ifadelerini kullandı.

HÜKMÜN AÇIKLANMASI GERİ BIRAKILDI

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Nilüfer Aydan’ı "Cumhurbaşkanı’na alenen hakaret" suçundan 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. Suçun işlenişindeki özelliklerini, sanığın dosyaya yansıyan kişiliğini ve suç işleme hususundaki eğilimini dikkate alan mahkeme, olumlu kanaat oluşturduğunu belirterek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

İDDİANAME

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Nilüfer Aydan'ın 2016, 2017 ve 2018 yıllarında sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlarda Cumhurbaşkanı'na hakaret suçu işlediği iddia ediliyordu. İddianamede, şüphelinin ifadesinde bazen parkta oturduğu sırada telefonunu gençlere vererek bir şeyler yazdırdığını, suça konu paylaşımları yapıp yapmadığını hatırlamadığını, suça konu paylaşımları telefonunu verdiği gençlerin yazmış olabileceğini söylediği belirtiliyordu. İddianamede şüphelinin, "Zincirleme şekilde Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçundan 1 yıl 5 aydan 8 yıl 2 aya kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılması talep ediliyordu.

Nilüfer Aydan Kimdir?

29 Şubat 1940 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Nilüfer Aydan’ın gerçek ismi Aydan Canbula’dır. Kuşkusuz sinema ve dizi oyunculuğunda başarılı rollerin usta ismi…1955 senesinde bir filmde küçük bir rol canlandıran sanatçımızın sinema hayatına girişi ise bundan 3 sene sonra gerçekleşmiştir.

Dans ve folklor üzerine olan tutku ve ilgisi sebebiyle beraber çalıştığı Yılmaz Duru ile hayatını birleştirdi. 1958 senesinde ilk çocuğu olan Turhan Sermi Duru doğdu. 1958 ve 1961 seneleri arası çiftin bir Amerika macerası oldu ve burada Türk dansları ve folklor yaparak kariyerlerine devam ettiler. Lakin 1961 senesinin son zamanlarına doğru Amerika’dan dönmeleri çiftin ayrılmasına sebep olmuştur.1963 senesinde ünlü yönetmen Halit Refiğ ile evlenen Nilüfer Aydan’ın, bu evliliği uzun sürmedi. 1969 senesinde son evliliğini gerçekleştiren sanatçı yaklaşık 14 sene sinema dünyasına ara verdi. Bu süre zarfında tekrar bir erkek çocuğuna sahip oldu ve 1970 senesinde Kayhan Yılmaz dünyaya geldi.

 

 

Yorumlar