Anasayfa /  Güncel

Yerli Malı Haftası nedir? Yerli Malı Haftası ne kadar sürer?

Türk malının önemini vurgulamak için her yıl belirli günler içerisinde Yerli Malı Haftası kutlanır. Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftasında bir çok kişi tarafından farkındalık oluşturulur. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 14 Aralık 2022 23:00

Türk malının önemini vurgulamak için her yıl belirli günler içerisinde Yerli Malı Haftası kutlanır. Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftasında bir çok kişi tarafından farkındalık oluşturulur. İşte detaylar...

Bir hafta boyunca tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli tüketimin bilinçli olarak attırılmasının amaçlandığı Yerli Malı Haftası, her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanıyor.

1929'da kanun haline getirilen ve 1946 yılından beri kutlanan Yerli Malı Haftası'nda yurttaşlarımıza yerli malı kullanmanın, tutumlu olmanın ve yatırım yapmanın önemi hatırlatılıyor.

Tasarruf yapmak, milli kaynaklarımızın daha verimli şekilde kullanılması, yerli fabrikalar kurulması, paranın dış ülkelere gitmesinin önüne geçmek, temel tüketim madde­lerini öz kaynaklardan karşılamak, ekonomimizi geliş­tirmek bu haftanın belli başlı amaçları içindedir.

Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftasının amacı:

Tutumun önemini öğrenmek.
Küçük yaştan tutumlu olma alışkanlığı edinmek.

Yatırımın anlam ve önemini öğrenmek.
Tüketim-yatırım ilişkisini anlamak.

Tüketimde tutumu, tüketimden daha fazla yatırım yapmayı teşfik etmek. Herkesi yatırıma yönlendirme.


Türk mallarını tanıtmak. Yerli malı kullanmanın faydalarını açıklamak. Herkesi yerli malı kullanmaya teşvik ederek yurt ekonomisine katkıda bulunmayı sağlamak.

Sağlıklı, mutlu insanları ile kalkınmış Türkiye yaratmayı görev olarak ilan etmek. Gelecek kuşaklara kalkınmış bir Türkiye bırakmak. Bu güzel yurtta, genç neslin sorumlu ve şerefli yerini almasını sağlamak.

YERLİ MALI HAFTASI MESAJLARI
"Geleceğe güç, ekonomimize can veren Tutum, Yatırım ve Yerli Malı Haftası kutlu olsun."

"Yenilikçi ve rekabet gücü yüksek yerli üretim, güçlü ve bağımsız bir ekonominin olmazsa olmazıdır.
Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası’nı kutluyorum. "

"Üretim ve alın teri bir ülkenin bolluk, bereket ve zenginliğinin temelini oluşturur. Tüketen değil, üreten bir toplum olarak var olmamız temennisiyle Yerli Malı Haftası kutlu olsun."

"Tarım, sanayi ve endüstri başta olmak üzere her alanda; daha fazla üretim, daha güçlü Türkiye.Yerli Malı Haftası kutlu olsun."

"Nitelikli ürünlerimizi küresel çapta insanlarla buluşturup bir Türk markası olmaktan gurur duyuyoruz. Ülkemizi kalkındırmak, ülkemize değer kazandırmak için yerli üretimi ve yerli malı ürünlerin tercih edilmesini destekliyoruz."


"Milli tutumu ve üretimi artırmak, yatırımı geliştirmek, yatırımları verimli şekilde kullanmak devletin hedefidir.

Tutum, Yatırım ve Türk Malları (Yerli Malı) Haftası (12-18 Aralık) Kutlu Olsun."

Yorumlar