Anasayfa /  Foto Galeri

Yeni yılda hayatımızda neler değişecek? 1 Ocak itibarıyla bazı yeni düzenlemeler hayata geçecek

1 Ocak itibarıyla bazı yeni düzenlemeler hayata geçecek. Restoran, lokanta ve kafeler kapı önlerine fiyat listesi koyacak. Günlük kiralık evler için belge almak zorunlu olacak. İşte yeni yılla birlikte devreye girecek düzenlemeler...

Yeni yılda hayatımızda neler değişecek? 1 Ocak itibarıyla bazı yeni düzenlemeler hayata geçecek - Sayfa 1

Yeni yılda konut kiralamadan, restoranlarda fiyat düzenlemesine kadar bir dizi uygulama hayata geçiyor.

Yeni yılda hayatımızda neler değişecek? 1 Ocak itibarıyla bazı yeni düzenlemeler hayata geçecek - Sayfa 2

RESTORANLAR FİYATI GİRİŞE KOYACAK
Restoran, lokanta ve kafeler ve yiyecek-içecek hizmeti sunulan diğer işletmeler artık fiyat tarifesini işyerinin giriş kapısının önüne koymak zorunda olacak. Liste ayrıca masaların üzerinde de yer alacak.

Yazılar ve fiyat, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde olacak. Düzenlemeyle, tüketici mağduriyetlerinin önüne geçilmesi hedefleniyor..

Yeni yılda hayatımızda neler değişecek? 1 Ocak itibarıyla bazı yeni düzenlemeler hayata geçecek - Sayfa 3

İNŞAAT DEMİRİNE SIKI TAKİP
İnşaat demiriyle ilgili takip düzenlemesi devreye alınıyor. İnşaat demirleri, üretim ve ithalat aşamasından binalarda kullanım aşamasına kadar izlenecek.

Sistem verileri, bakanlıkların bilgi sistemine aktarılacak. Bu adımla kalitesiz demir kullanımınI engellemek hedefleniyor.

Yeni yılda hayatımızda neler değişecek? 1 Ocak itibarıyla bazı yeni düzenlemeler hayata geçecek - Sayfa 4

YURT DIŞI TELEFON KAYDI DÜZENLEMESİ
Bir başka düzenleme de yurt dışından ithal edilen ya da yolcu beraberinde getirilen cep telefonları için hayata geçiyor.

Cep telefonu IMEI numaraları kayıt işlemleri, ithalatçı ya da imalatçı için tahsis edilen hesap ile gerçekleştirilecek. Yetkisiz hesaplar IMEI kaydı yapamayacak.