Anasayfa /  Foto Galeri

Yeni yıl kararlarında egzersize yer verenler için 8 mükemmel öneri

Soğuk havaların arkasına sığınarak egzersizi aksatma devri kapanıyor. Sizin için hazırladığımız tavsiyeler sayesinde yeni yılda yeni egzersiz alışkanlıkları kazanabilirsiniz!

Yeni yıl kararlarında egzersize yer verenler için 8 mükemmel öneri - Sayfa 1

Yeni yıl kararlarında egzersize yer verenler için 8 mükemmel öneri

Yeni yıl kararlarında egzersize yer verenler için 8 mükemmel öneri - Sayfa 2

Yaz aylarında bile egzersiz için harekete geçmenizi sağlayacak motivasyonu her an bulamıyorken kış mevsiminde sıcacık evinizden çıkıp egzersize vakit ayırmanız daha da zor bir hale geliyor olabilir. Ne yazık ki motivasyonu her koşulda yüksek tutmak mümkün olmuyor. Özellikle yağmurlu ve karlı havalarda egzersiz alışkanlıklarınızı aksatmaya daha yatkın olduğunuzu gözlemliyorsanız yeni yıl kararlarında egzersize de yer açın ve aldığınız bu kararları sürdürmek için bazı ipuçlarından yararlanın. Her biri sizin için uygun olmasa da bu tavsiyelerden birkaç tanesini bile hayatınıza entegre etmeniz belirgin bir farklılık sağlayacaktır. Bu sayede yeni yıla daha motivasyonlu ve kararlı girecek, kazandığınız egzersiz alışkanlıkları sayesinde ise daha sağlıklı ve daha enerjik bir yıl geçirmiş olacaksınız!

Yeni yıl kararlarında egzersize yer verenler için 8 mükemmel öneri - Sayfa 3

1-Dışarı çıkmak için soğuğu bahane etmeyin

Dışarıda egzersiz yapmak yılın hangi zamanı olursa olsun, bedeniniz ve zihniniz için oldukça yararlı. Uzmanlar soğuk havalarda dışarı çıkmanın doğa ile yeniden bağlantı kurmanızı, dijital ve soyut dünyadan kopmanızı, odaklanmayı ve yaratıcılığı artırmanızı sağladığını ileri sürüyor. Dışarıya adımınızı atıp havanın yüzünüze çarptığını hissetiğinizde bu etkiler sizi de çevreleyecek. Bu yüzden soğuğu evde oturmak için bahane olarak kulanmayın. Hareket halinde olduğunuzda vücut ısınız da yükselecek ve bu sayede zaten pek de üşümeyeceksiniz.

Yeni yıl kararlarında egzersize yer verenler için 8 mükemmel öneri - Sayfa 4

2-Antrenmanı tamamlamadan koltuğunuza oturmayın

Eve gelir gelmez iş kıyafetlerinizden kurtulup dinlenme moduna geçmeden doğruca spor kıyafetinize geçiş yapmayı deneyin. Bunu yapmak yerine dinlenme moduna geçtiniz ve kendinizi koltuktan kaldıramıyor musunuz? İhtiyaç molalarınız esnasında size hareket etmenizi hatırlatması için koltuğunuzun altına direnç bantları koyun veya size o an egzersiz yapmaktan daha cazip gelen TV programlarının reklam aralarında herhangi bir ekipman gerektirmeyen bazı egzersizleri uygulayın. 15 squat, 15 şınav, 15 mekik ve 15 saniye high knees egzersizlerini arka arkaya yapmak reklam araları için ideal olacaktır.