Anasayfa /  Foto Galeri

Yeni Toyota Yaris fiyatı kadar? Yeni Toyota Yaris özellikleri neler?

Yeni Toyota Yaris fiyatı kadar? Yeni Toyota Yaris özellikleri neler? Toyota’nın efsanevi modellerinden olan Yaris ilk olarak 1999 yılında ortaya çıkmıştı. Dördüncü nesliyle hayatına devam eden Yaris, test köşemize konuk oldu. Yeni Yaris kaç para? Yeni 2021 Toyota Yaris alınır mı?

Yeni Toyota Yaris fiyatı kadar? Yeni Toyota Yaris özellikleri neler? - Sayfa 1

1999 yılında ortaya çıkan Toyota Yaris, o dönemler “Echo” adıyla da farklı lokasyonlarda satıldı. Coupe ve sedan modelleri de olan araç, 2005 yılında ikinci nesline kavuştu. Sedan karoseriyle de farklı lokasyonlarda satılan model, 2011 yılında da üçüncü nesline kavuştu. Takvimler 2020 yılını gösterdiğinde markanın TNGA platformunda yükselen Yeni 2021 Toyota Yaris karşımızdaydı. Bu dönemde marka ateşli versiyon olan Yaris GR’yi de piyasaya sürdü. Yeni Toyota Yaris kaç para2021 Toyota Yaris alınır mı2021 Toyota Yaris ne kadar yakıyor? Yeni Toyota Yaris alınır mı? Tüm cevaplar test yazımızda.

Yeni Toyota Yaris fiyatı kadar? Yeni Toyota Yaris özellikleri neler? - Sayfa 2

YENİ 2021 TOYOTA YARIS TASARIM

Yeni Toyota Yaris’in tasarımına baktığımızda, yeni bir ön yüz karşımıza çıkıyor. Önceki nesile göre daha da yuvarlatılmış far grubuna sahip olan model, eski nesildeki gibi geniş bir ön ızgara ile geliyor. Sis farlarının olduğu bölümdeki hava kanalları da Yaris’i daha agresif gösterirken, frenlerin soğutulmasına da büyük katkı sağlıyor.

Yeni Toyota Yaris fiyatı kadar? Yeni Toyota Yaris özellikleri neler? - Sayfa 3

YENİ 2021 TOYOTA YARIS BOYUTLAR

Yan bölüme geldiğimizde aracın donanımı gereği kapak jantlar dikkatlerden kaçmıyor. Yandan bakıldığında arka kapının diğer B segmenti modellere göre küçük olduğu net bir şekilde anlaşılıyor. Yeni Toyota Yaris’in boyutlarına bakıldığında; 3940 mm. uzunluğa, 1745 mm. genişliğe ve 1550 mm yüksekliğe sahip. Modelin aks mesafesi 2560 mm. olarak belirlenmiş.

Yeni Toyota Yaris fiyatı kadar? Yeni Toyota Yaris özellikleri neler? - Sayfa 4

YENİ 2021 TOYOTA YARIS ARKA TASARIM

Arka bölüme geldiğimizde ise piyano siyahı ile kaplanmış bir bagaj kapağı görüyoruz. Bu siyah efektler stopların üstlerine kadar taşınmış ve buraya bütünlük sağlanmış. Arka tampon, ön deki gibi agresif tutulmuş.