Anasayfa /  Foto Galeri

Yeni şafak yazarına göre,Özel bankalardan nasıl bir destek bekleniyor?

Yeni şafak yazarına göre,Özel bankalardan nasıl bir destek bekleniyor?Kamu bankalarının koronavirüs salgınında tüm vatandaş ve iş insanlarına açtığı düşük faizli kredi musluğunu özel bankalar ne yazık ki açmadı. 800 milyar liralık kredi verme potansiyeline sahip olan özel bankaların hiçbir şekilde ellerini taşın altına koymaması eleştirilere neden oldu.

Yeni şafak yazarına göre,Özel bankalardan nasıl bir destek bekleniyor? - Sayfa 1

Yeni Şafak gazetesi yazarlarından Levent Yılmaz, hükümet ve BDDK tarafından yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını dolayısıyla kredi konusunda vatandaşlara zorluk çıkardığı iddiasıyla eleştirilen özel bankalar hakkında yazdı.

Yeni şafak yazarına göre,Özel bankalardan nasıl bir destek bekleniyor? - Sayfa 2

Yılmaz, “Özel bankalardan ne istiyoruz?” başlıklı köşe yazısında istenenin “İyi zamanlarda banka kârlarını artıran müşterilerini kötü zamanlarda desteklemeleri” olduğunu ifade etti.

Yeni şafak yazarına göre,Özel bankalardan nasıl bir destek bekleniyor? - Sayfa 3

Yılmaz’ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

Yeni şafak yazarına göre,Özel bankalardan nasıl bir destek bekleniyor? - Sayfa 4

Aslında özel bankalardan isteğimiz çok basit. İyi zamanlarda banka kârlarını artıran müşterilerini kötü zamanlarda desteklemeleri. Bunu yaparken de zarar etmelerine gerek yok. Kamu bankalarının bilançolarına bakarsanız hem işlevini gereğince yerine getirdiğini hem de kâr ettiğini görürsünüz.