Anasayfa /  Politika

Yeni partiler neden kuruldu?

Mustafa Kurdaş daha önce AKP içerisinde siyaset yapan yeni parti liderlerinin AKP'de uzun süredir uygulanan tek adamlılık modeli içerisinde zorla tasfiye edildiğini söyledi.

Abone ol
Abone ol 14 Mart 2020 00:25

Milli Gazete Genel Yayın Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş KRT TV’ye konuk oldu. Çiğdem Akdemir’in sunduğu “Söz Meclisi” programında konuşan Kurdaş, gündeme dair önemli açıklamalarda bulunurken yeni partilerin kuruluş nedenini açıkladı.

 “ZORLA TASFİYE EDİLDİLER”
Mustafa Kurdaş, Ak Parti kurulurken ortaya koyduğu ortak akıl ilkesinin daha ilk yıllarında çiğnendiğini söyledi.  1 Mart tezkere sürecinde teşkilatlardan Erdoğan’ın Genel Başkanlığına karşı birtakım eleştiriler başlayınca, Genel Kurul tarafından Genel Merkezi ve Genel Başkanı eleştirmenin yasaklandığını ve bu tek adamlılık süreci içerisinde  Abdullah Gül'ün,  Ahmet Davutoğlu'nun ve Ali Babacan'ın adeta AK Parti'den zorla tasfiye edildiğini söyledi.

Kurdaş, yeni kurulan partilerin liderlerinin Ak Parti’de siyaset yapmaya devam etmek istediklerini ancak buna fırsat verilmediğini belirttiği konuşmasına şöyle devam etti.

 Sayın Babacan da, sayın Davutoğlu da, sayın Gül de Ak parti içerinde siyasetlerini yapmak istediler. Ama bu isimler bir bakıma tasfiye edilmiştir. Bu bakımdan her iki partinin de şu anki tek adamlık söylemlerinin yerinde ama geç kalmış bir tavır olarak görüyorum. Çünkü Adalet ve Kalkına Partisi’nde siyaset yapamamalarının nedeni bu partinin içinde tek adamlık modelinin uzun süredir çok dominant bir şekilde etkisini göstermesiydi

Yorumlar