Anasayfa /  Güncel

Yeni KHK'da neler var kimler ihraç edildi? Yeni Kanun Hükmünde Kararnamede KHK ile kaç ihraç var

Yeni Kanun Hükmünde Kararname bugün yayımlanacak. Yeni KHK'da kimler ihraç edilecek? Son KHK ile kaç kişi ihraç edildi. KHK'da neler var ne değişiklikler yer aldı? En son KHK ile ilgili detaylar haberimizde...

Abone ol
Abone ol 07 Temmuz 2018 00:09

En son KHK ile ne yapıldı? 477 sayılı KHK'da neler var ne değişiklikler yer aldı?Yeni hükümet sistemine ilişkin düzenlemelerin yer aldığı Kanun Hükmünde Kararname Resmî Gazete’de yayımlandı.

YENİ KHK'DA NELER VAR?

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiş KHK’sı Resmi Gazete’de

477 sayılı Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname Resmi Gazete’de yayımlandı.





Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ilişkin değişiklikleri içeren 477 sayılı Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Hükminde Kararname Resmi Gazete’de yayımlandı. Bazı kanunlarda revizyona gidilerek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine yönelik değişiklikler gerçekleştirildi. Pek çok kanunda yer alan yer alan ‘nizamname’ ifadeleri ‘Cumhurbaşkanı tarafından çıkarılan yönetmelik’ olarak değiştirildi.



Bakanlar Kurulunca ifa edilen bazı görevler doğrudan Cumhurbaşkanı’na teslim edildi. Bu doğrultuda KHK ile yürürlükteki kamun ve KHK’ların yürütme maddelerinde Bakanlar Kurulu’na yapılmış olan atıflar Cumhurbaşkanı’na yapılmış sayılacak.



477 sayılı KHK Cumhurbaşkanı’nın ant içip göreve başlamasının ardından yürürlüğe girecek.

Cumhurbaşkanı’nın yemin edip göreve başlamasıyla yeni hükümet kurulmuş olacak ve yetki yasası görevini tamamlayacak. Yeni dönemde Cumhurbaşkanı tarafından yayımlanan 1 No’lu kararnameyle bakanlıkların kuruluşu gerçekleştirilecek ve yeni teşkilat şeması belirlenecek.

74 maddeden oluşan KHK'nın tamamı için TIKLAYIN

RESMİ GAZETE İÇİN TIKLAYIN

Başbakan Yıldırım’dan KHK açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, bu gece bir KHK yayınlanacağını açıkladı. Başbakan Binali Yıldırım, bu gece bir OHAL Kanun Hükmünde Kararnamesi'nin (KHK) yayınlanacağını söyledi. KHK’nın içeriğinde ihraçların olacağını açıklayan Yıldırım, KHK ile ihraçların ağırlıklı olarak Emniyet ve TSK'dan olacağını kaydetti. Son ve yeni KHK ihraç listesinin PDF dökümü resmi gazetede yayınlanır yayınlanmaz haberimizde yer alacak.

699 SAYILI KHK AÇIKLANIYOR! BAŞBAKAN: İHRAÇLAR EMNİYET VE TSK'DAN OLACAK

699 sayısı KHK Resmi Gazete'de yayınlanıyor! Başbakan Binali Yıldırım, bu gece Resmi Gazete'de yayınlanması beklenen yeni Kanun Hükmünde Kararname ile ilgili açıklama yaptı. Yıldırım, yeni ve en son KHK olacak olan 699 sayılı KHK'nın bu gece yayınlanacağını söyledi.


Yorumlar