Anasayfa /  Sağlık

Yemek yedikten sonra hazımsızlık hissetmenin 3 nedeni ve tedavisi!

Yemek yedikten sonra şişkinlik yaşamak birçok kişinin yaşadığı bir sorun. Rahat sindirim yaşayamamak kişileri zorluyor. İşte mide şişkinliğinin nedeni ve doğal tedavi yolları...

Abone ol
Abone ol 10 Mart 2022 16:16

Yemeklerden sonra papatya ve rezene çayı mideyi rahatlatıyor. Peki sindirim sistemini başka hangi besinler rahatlatıyor? İşte yanıtı...

YEMEKTEN SONRA ŞİŞKİNLİK NEDEN OLUR?

Yemeklerden sonra şişkinlik yaşıyorsanız bu durum kabızlık, Çölyak hastalığı, stres gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilmektedir. İlk yapmanız gereken Dahiliye doktoruna gitmek olmalı. Doktorun bildireceği testleri yaptırmalı ve vereceği ilaçları kullanmalıdır. Yemeklerden sonra şişkinlik, gaz sorunu yaşamanıza neden olan, en sık karşılaşılan sorunlar şunlardır:

GLUTENE ALERJİNİZ OLABİLİR!

Gluten, buğday, arpa ve çavdar gibi bazı tahıllarda doğal olarak bulunan bir proteindir. Ekmek, makarna, pizza, hamburger, kahvaltılık gevrekler yedikten sonra şişkinlik yaşıyorsanız bu durum glütene alerjiniz olduğuna işaret edebilir. Glutene alerjiniz varsa glüten içeren besinlerden uzak durarak, glütensiz ekmek tüketerek yemek sonrası şişkinliğe çözüm bulabilirsiniz.

HIZLI YEMEK YEME ALIŞKANLIĞI

Yediğimiz yiyeceklerin şişkinliğe yol açmaması için yemek yerken yavaş yavaş yemeli ve gıdaları çok çiğnemelidir. Yemekleri hızlı, acele acele yemek, iyi çiğnememek, yemek yerken hava yutulmasına, gaza ve şişkinliğe neden olabilir.

TEDAVİSİ

PAPATYA ÇAYI

Papatya çayı yemekten sonra şişkinliğe en etkili doğal çözümlerdendir. 1 su bardağı suyu kaynatın. İçerisine bir adet sallama papatya çayı poşeti veya 1 tatlı kaşığı kurutulmuş papatya ekleyin. 5 dk. demlemeye bırakıp için. İsteğe göre biraz limon suyu veya bal katabilirsiniz. Bu çayı öğünler arasında günde iki veya üç kez için.

YOĞURT KÜRÜ

3 kaşık yoğurt, 1 tatlı kaşığı kimyon, birkaç damla limon, 1 kaşık zeytinyağı . Tüm bu besinleri karıştırıp yemeklerden hemen sonra tüketin.

REZENE ÇAYI

1 bardak sıcak suya 1 tatlı kaşığı rezene tohumu ekleyin. Üstünü kapatın ve tohumların 5 ila 10 dakika demlenmesine izin verin. Süzün. Bu çayı günde iki veya üç kez için.

Yorumlar