Anasayfa /  Foto Galeri

Yazın vazgeçilmez meyvesi karpuz! Karpuzun saymakla bitmez faydaları ve besin değerleri

Karpuz, büyük bir meyve olarak bilinir ve genellikle yaz aylarında popülerdir. Karpuz, Cucurbitaceae ailesine ait bir bitki türüdür. İşte yaz aylarında tüketilen serinletici bir meyvesi karpuzun aymakla bitmez faydaları ve besin değerleri

Yazın vazgeçilmez meyvesi karpuz! Karpuzun saymakla bitmez faydaları ve besin değerleri - Sayfa 1

Yazın vazgeçilmez meyvesi karpuz! Karpuzun saymakla bitmez faydaları ve besin değerleri

Karpuz, büyük bir meyve olarak bilinir ve genellikle yaz aylarında popülerdir. Karpuz, Cucurbitaceae ailesine ait bir bitki türüdür. Tatlı, sulu ve ferahlatıcı bir içeriği vardır. Genellikle kırmızı etli, yeşil kabuklu ve içerisinde siyah veya beyaz renkteki tohumları bulunur. Karpuz, yüksek oranda su içeriğiyle bilinir ve aynı zamanda C vitamini ve likopen gibi besin maddeleri bakımından da zengindir. Yaz aylarında tüketilen serinletici bir meyvedir.

Yazın vazgeçilmez meyvesi karpuz! Karpuzun saymakla bitmez faydaları ve besin değerleri - Sayfa 2

Karpuz, köken olarak Afrika'nın tropikal bölgelerine özgüdür ve Sahra Altı Afrika'nın özellikle batı ve merkez bölgelerinde doğal olarak yetişir. Ancak günümüzde dünya genelinde yaygın olarak yetiştirilen bir meyvedir.

Yazın vazgeçilmez meyvesi karpuz! Karpuzun saymakla bitmez faydaları ve besin değerleri - Sayfa 3

Karpuz bitkisi, sıcak iklimlerde en iyi şekilde gelişir ve büyür. Sıcaklık 25-30°C arasında olmalıdır ve don olaylarından kaçınılmalıdır. Bitki için güneşli bir ortam tercih edilir, tam güneş ışığı alması gerekir.

Yazın vazgeçilmez meyvesi karpuz! Karpuzun saymakla bitmez faydaları ve besin değerleri - Sayfa 4

Ayrıca, karpuz bitkisi için verimli topraklar tercih edilir. İyi drene edilmiş, humus açısından zengin, gevşek yapıya sahip topraklar idealdir. pH değeri 6-7 arasında olmalıdır.

Karpuz bitkisi ayrıca düzenli sulama gerektirir. Özellikle meyve oluşumu döneminde su ihtiyacı artar. Sulama sıklığı toprağın nem düzeyine ve iklim koşullarına bağlı olarak değişebilir.