Anasayfa /  Sağlık

Yaz içecekleri ve diş hassasiyeti

Diş hassasiyetinin nedeni kişiden kişiye değişse de, hemen hemen her zaman aşınmış diş minesi nedeniyle açığa çıkan dentin yüzeyi bu duruma sebep olur. Diş minesi, dişlerinizin iç tabakasını (dentin) koruyan katmandır. Diş minesi aşındığında, hassas dişleri sıcak ve soğuktan koruyacak hiçbir şey kalmaz.

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 01 Ağustos 2022 13:21

En sevdiğiniz soğuk içeceğinizden bir yudum almaktan korkuyor musunuz? Ya da en sevdiğiniz dondurmadan bir ısırık almaktan?

Soğuk içeceklerin neden olduğu şiddetli ağrı hissediyorsanız, diş etlerinizin derinlerine kök salmış bir sorununuz olma ihtimali yüksektir.

Hassas dişlere sahip olma eğiliminde olan kişiler çeşitli problemler yaşayabilir. Belirtiler bazen hafiftir veya bazen çok şiddetli olabilir.

Diş Hassasiyetinden Nasıl Kurtulursunuz?

Hassas dişler nedeniyle şiddetli ağrı veya rahatsızlıkla karşı karşıya kalabilirsiniz ve nedenleri ortadan kaldırmak için olası tedaviler vardır. Diş Hekimi Pertev Kökdemir, diş hassasiyetini azaltmak için önerilerde bulundu.

* Hassasiyet giderici diş macunu kullanımı, hassasiyeti tedavi etmek için gerekli prosedürlerden biridir. Bu diş macunu ayrıca hassas bir dişle ilgili diş ağrılarını da engelleyebilir. Ancak, hassasiyetin sebebi çürük ise hassasiyet giderici macun işe yaramayacaktır.

* Yumuşak kıllı diş fırçası tercih edin ve günde en az iki defa dişlerinizi fırçalamayı ihmal etmeyin. Ancak fırçalama süresi 3 dakikadan daha uzun olmamalıdır.

* Asitli içecekler veya yiyecekler diş minenize zarar verebilir. Asidik sıvıları tükettikten sonra yapabileceğiniz başka bir şey daha fazla su içmektir.

* Ağrı şiddetlenerek artıyorsa, en kısa zamanda diş hekiminize görünmenizi tavsiye ederiz.

Yorumlar