Anasayfa /  Foto Galeri

Yaşlanmayı geciktiren besinler ile ömrünüzü uzatın

Yaşlanmayı geciktiren besinler ile ömrünüzü uzatın - Sayfa 1

Yaşlanmayı geciktiren besinler ile ömrünüzü uzatın

Yaşlanmayı geciktiren besinler ile ömrünüzü uzatın - Sayfa 2

Her besinin yeri ayrı olsa da bazıları var ki etkileriyle yüzümüzü daha çok güldürüyor. Elbette yaşlanma karşıtı 8 besin de bunlardan. Yaşlanmayla savaşma konusunda kimi içerdiği iyi bakterileri, kimi ise sağlıklı yağ asitlerini kullanıyor! İşte yaşlanmayı geciktiren besinler

Yaşlanmayı geciktiren besinler ile ömrünüzü uzatın - Sayfa 3

HAVUÇ Havuç sadece yaşam sürenizin uzamasına yardımcı olmakla kalmayıp fiziksel görünümünüzün de iyileşmesine destek oluyor. Glasgow ve Exeter Üniversiteleri tarafından yapılan bir çalışma da havuca parlak turuncu rengi veren karotenoidlerin yaşlanma sürecini yavaşlattığını keşfetti. Havucun bu etkisinin kaynağında yeni ve sağlıklı cilt hücrelerinin oluşumu için gerekli olan antioksidanlar ve zengin A vitamini içeriği yer alıyor. Üstelik A vitamini cildinizi yenilemekle kalmayıp sizi bakteri ve virüslere karşı da koruyor.

Yaşlanmayı geciktiren besinler ile ömrünüzü uzatın - Sayfa 4

LAHANA TURŞUSU Probiyotik olarak da bilinen iyi bakteriler açısından zengin olan besin ve yiyeceklerin yaşam süresinin uzamasına yardımcı olabileceği araştırmalarla ortaya kondu. Lahana turşusu da bu yiyeceklerden biri. İyi bakterilerin yüksek miktarda yer aldığı besinler inflamasyonu azaltıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve metabolizmanızın düzgün çalışmasına destek oluyor. Bu etkiler de elbette daha sağlıklı ve daha uzun bir hayat yaşamanızı sağlıyor.