Anasayfa /  Yaşam

Eli öpülecek anne! Engelli oğluna bakabilmek için sarma yapıyor

Antalya'da, gündelik temizlik işleriyle geçimini sağlayan kadın, ameliyat olan engelli oğluna bakabilmek için hazırladığı yaprak sarmasını sosyal medya üzerinden satışa sunuyor.

Abone ol
Abone ol 03 Haziran 2017 18:56

Antalya'da, gündelik temizliğe giderek geçimini sağlayamaya çalışan Semra Sönmez, ameliyat olan engelli oğluna bakabilmek için zeytinyağlı yaprak sarması yaparak, sosyal medya üzerinden satışa sunuyor.

Esentepe Mahallesi'nde yaşayan 3 çocuk annesi Sönmez, erken doğuma bağlı beyin felci olan 8 yaşındaki oğlu Mehmet'in kalça çıkığı ve bazı rahatsızlıklarından dolayı Ankara'da bir hastanede ameliyatını yaptırdı.

Geçirdiği ameliyatlar nedeniyle kalçası alçıya alınan oğlunun başından ayrılamayan Sönmez, daha önce yaptığı gündelik temizlik işlerine gidemediği için sosyal medya hesabından, "Oğlumun geçirdiği ameliyattan dolayı artık temizliğe gidemiyorum. Bu süreçte evde yaprak sarması yapıyorum, Antalya'da olanlar lütfen ulaşın." paylaşımında bulundu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başta olmak üzere, AK Parti il teşkilatı ve Muratpaşa Belediyesinden yetkililer paylaşımın ardından Sönmez'e destek olurken sosyal medyadan takipçiler de sarma satın alarak, katkı sunmaya çalıştı.

Sönmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun doğuştan beyin felci olduğunu ve epilepsi nöbetleri geçirdiğini söyledi.

Ameliyatı Antalyaspor Kulübü ve sporcuları karşıladı

Daha önce de oğlunun bazı ameliyatlar geçirdiğini anlatan Sönmez, "Leğen kemiğinde bir dönme, omurgada eğilme vardı, Ankara'da özel bir hastanede ameliyat ettirdik. İleride kasların sıkışıp, adım atması zorlaşmasın diye kas gevşetmesi de aynı anda yapıldı. Büyük bir operasyon geçirdi. Ameliyat masraflarını Antalyaspor Kulübü ve sporcuları karşıladı." diye konuştu.

Hastaneden bir hafta önce taburcu olduklarını ve oğlunun kalçasının 4 hafta alçıda kalacağını ifade eden Sönmez, ameliyattan önce gündeliğe giderek, çocuğunun medikal malzeme ihtiyaçlarını karşıladığını belirtti.

Büyükşehir Belediyesinden engelli puset desteği

Bakım maaşı aldığını ancak çocuğunun sürekli ihtiyaçları olduğu için bunun yetmediğini dile getiren Sönmez, "Ameliyattan sonra çocuğumun başında durmam gerekiyor. Büyük bir ameliyat geçirdik, oğlumun her saat bakımı var. Gündeliğe gidemiyorum, onun için sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunarak sarma yapmaya başladım. Güzel dönüşler oldu, talep çok fazla." dedi.

Üniversite öğrencilerinden, hayırseverlerden güzel dönüşler olduğuna dikkati çeken Sönmez, Şemdinli'den bir askeri birlikten de yaprak sarması talebi geldiğini dile getirdi.

Sönmez, oğlunun ihtiyacı olan engelli pusetinin de Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından karşılanacağını ifade etti.




Yorumlar