Anasayfa /  Yaşam

Black Friday indirimlerine sayılı günler kaldı! Türkiye'de Black Friday ne zaman başlayacak?

Black Friday (Kara Cuma) indirimi nedir? Ne zaman uygulanacak?

Abone ol
Abone ol 21 Kasım 2018 16:07

Milyonlarca kişinin merakla beklediği Black Friday 2018 Türkiye indirimleri hangi tarihte başlayacak?

Black Friday’e dair detaylar son günlerin en çok konuşulan konularından biri oldu. ABD'de başlayıp Kanada ve İngiltere'ye yayıldıktan sonra ülkemizde de büyük bir ilgi gören Black Friday’da hem alışveriş merkezlerinde hem e- ticaret sitelerinde indirim çılgınlığı yaşanıyor. Peki, Black Friday tam olarak nedir? Black Friday indirimleri ne zaman başlayacak?

Son yıllarda bir gelenek haline gelen Black Friday’ın farklı anlamları bulunmaktadır. ABD'de pek çok çalışan için bir tatil olan Black Friday, Şükran Günü tatilinden sonraki güne atıfta bulunuyor. Türkiye'de ise Efsane Cuma, Muhteşem Cuma, Tekno Cuma, Beklenen Cuma gibi adlarla anılmaya başlanan Black Friday, ABD’de Şükran Günü’nün ertesi günü başlayan ve Noel’e kadar süren alışveriş döneminin ilk günü olarak nitelendiriliyor. 

BLACK FRİDAY TARİHİ

Black Friday, 24 Eylül 1869'da meydana gelen bir borsa felaketiydi. Yaşanan spekülasyonunun ardından, altın fiyatı düştü ve piyasalar çöktü. Günümüzde ise perakendecilerin müşterilerini çekmek için şafak vakti saatlerinde özel promosyonlar sunmaları ve kapılarını açmaları yaygındır. 

BLACK FRİDAY NE ZAMAN?

Geçtiğimiz yıl 17 Kasım’dan 26 Kasım’a kadar devam eden Black Friday, bu yıl 23 Kasım’da başlayacak. Bazı mağazalar Black Friday satışlarına Şükran Günü olan perşembe gününde, bazıları ise pazartesi ve çarşamba günlerinde başlıyor.

NEDEN BLACK?

Resmi bir tatil olmayan bugüne Black yani ‘Kara’ denmesinin nedeni 1960'lara dayanıyor. Bugünlerde dükkanların daha hava aydınlanman erken açılması ve kararmadan kapanmaması, bunun yanı sıra alışveriş caddelerinde yaşanan yoğun araç ve insan trafiğinin neden olduğu günlük hayatı etkileyen olumsuzluklar nedeniyle bugüne ‘Black Friday’ denildiği iddialar arasında.




Yorumlar