Anasayfa /  Foto Galeri

Yarıyıl tatili için ebeveynlere çocukların dijital dünyada karşılaşabileceği riskler için yedi öneri

Bu haftasonunda başlayacak yarıyıl tatilinde çocuklar ve gençler, zamanlarının önemli bölümünü evlerde tablet, bilgisayar ya da akıllı cihazlarıyla oyun oynayarak geçirecek. ESET çocukların dijital dünyada karşılaşabileceği riskleri listeledi ve bu risklerden korunmaya yönelik önerilerde bulundu.

Yarıyıl tatili için ebeveynlere çocukların dijital dünyada karşılaşabileceği riskler için yedi öneri - Sayfa 1

Çocuklarınızı internette güvenle koruyun

Bu haftasonunda başlayacak yarıyıl tatilinde çocuklar ve gençler, zamanlarının önemli bölümünü evlerde tablet, bilgisayar ya da akıllı cihazlarıyla oyun oynayarak geçirecek.
 
Siber güvenlik şirketi ESET  çocukların dijital dünyada karşılaşabileceği riskleri listeledi ve bu risklerden korunmaya yönelik  önerilerde bulundu. 

Yarıyıl tatili için ebeveynlere çocukların dijital dünyada karşılaşabileceği riskler için yedi öneri - Sayfa 2

Zararlı yazılımlar  Virüs, truva atı, solucan gibi zararlı yazılımlar, en yaygın online risklerdir. Çocuklar, genellikle onlar için hazırlanmış sahte oyun sitelerinde bu yazılımlarla karşılaşır. Zararlı yazılımla enfekte olmuş oyun sürümleri genellikle üçüncü parti indirme sitelerinde, forumlarda, bazen de Google Play’in ücretsiz oyun sürümü pazarında bulunabilir. Ebeveynler, lisanslı ve güncel bir güvenlik yazılımıyla çocuklarının tehlikeli web sitelerine ve uygulamalarına erişimini engelleyebilirler.

Yarıyıl tatili için ebeveynlere çocukların dijital dünyada karşılaşabileceği riskler için yedi öneri - Sayfa 3

Çocuklar sırtından para kazanmak Küçük bilgi parçaçıkları toplanarak oluşabilecek kimlik hırsızlığı ile ailenin mali kayba uğratılması mümkündür. Hassas bilgilerin paylaşılmaması konusunda ebeveynler çocuklara uyarıda bulunmalıdır. Ayrıca online bankacılık ve alışveriş işlemleri de büyükler tarafından yürütülmelidir. 

Yarıyıl tatili için ebeveynlere çocukların dijital dünyada karşılaşabileceği riskler için yedi öneri - Sayfa 4

Kimlik avı saldırıları  Siber saldırganlar, bir şeyin satışı için cazip teklifler sunabilir. Aslında satılacak birşey yoktur ama sizinle ilgili bilgi elde etmeye çalışırlar. Yine benzer şekilde sahte mesajlar atarak, sosyal ağ kullanıcılarının kimlik ve şifre bilgilerini talep edebilirler ki bu yaklaşım siber dolandırıcılığın sık görülen örneklerinden biridir.