Anasayfa /  Hava durumu

Yarın hava nasıl olacak? İşte 18 Kasım Pazar (yarın) hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yurdun batı ve iç kesimlerinde hava sıcaklığının 2 ila 5 derece artacağı bildirdi. Öte yandan bazı illerimizde çok kuvvetli sağanak yağış bekleniyor... İşte 18 Kasım Pazar (yarın) hava durumu

Abone ol
Abone ol 17 Kasım 2018 21:54

Meteoroloji, yarın 18 Kasım pazar günü Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları ve Çanakkale çevreleri ile Edirne'nin güney ilçelerinde kuvvetli (21-50 Kg/m2) ve yer yer çok kuvvetli (51-75 Kg/m2) yağış beklendiğini bildirdi. Vatandaşların sel ve su baskınlarına karşı hazırlıklı olmaı gerekiyor..

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Konya'nın kuzey ve batı, Bolu'nun güney ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genel olarak yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak, İç Anadolu'nun kuzey batısı ile Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların; Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları ve Çanakkale çevreleri ile Edirne'nin güney ilçelerinde kuvvetli (21-50 Kg/m2) ve yer yer çok kuvvetli (51-75 Kg/m2) olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları ve Çanakkale çevreleri ile Edirne'nin güney ilçelerinde kuvvetli (21-50 Kg/m2) ve yer yer çok kuvvetli (51-75 Kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE YARIN HAVA DURUMU

MARMARA

Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Bilecik çevreleri ve Balıkesir'in batı kıyı (Ayvalık), Bursa'nın doğu ilçeleri ile zamanla bölgenin batısının yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Çanakkale çevreleri ile Edirne'nin güney ilçelerinde yer yer kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kuzey ve batısında kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor. 



BURSA 7°C, 15°C



Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde doğu ilçeleri yağmur ve sağanak yağışlı



ISTANBUL 10°C, 15°C



Parçalı ve çok bulutlu



KIRKLARELI 5°C, 11°C



Parçalı çok bulutlu, doğu ilçeleri ile zamanla il geneli aralıklı yağmurlu



SAKARYA 9°C, 14°C



Parçalı ve çok bulutlu

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, bu akşam saatlerinden sonra Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinin karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin kıyı kesimlerinde kuvvetli (21-50 Kg/m2) ve yer yer çok kuvvetli (51-75 Kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin güney kıyılarında güneydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.



A.KARAHISAR 2°C, 10°C



Parçalı çok bulutlu, yarın (Pazar) sabah saatlerine kadar yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimleri yer yer kar yağışlı



IZMIR 10°C, 15°C



Parçalı çok bulutlu, il genelinde yerel olmak üzere kuvvetli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı



KÜTAHYA 3°C, 12°C



Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, bu akşam ve gece saatlerinde karla karışık yağmurlu, yüksek kesimleri yer yer kar yağışlı



MANISA 8°C, 14°C



Parçalı çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yerel kuvvetli olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batı kesimlerinin yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Akdeniz'in kıyı kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. 



ADANA 7°C, 22°C



Parçalı bulutlu



ANTALYA 14°C, 20°C



Parçalı çok bulutlu, yerel kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



HATAY 6°C, 17°C



Parçalı bulutlu



ISPARTA 2°C, 10°C



Parçalı çok bulutlu, yarın (Pazar) sabah saatlerine kadar yağmur ve yüksekleri yer yer karla karışık yağmurlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde Ankara, Eskişehir, Kırıkkale ve Kırşehir çevreleri ile Konya'nın kuzey ve batı ilçelerinin yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerinin yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.



AKSARAY 1°C, 14°C



Parçalı ve çok bulutlu



ANKARA 3°C, 9°C



Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, bu akşam ve gece saatlerinde karla karışık yağmurlu, yüksekleri yer yer kar yağışlı



CANKIRI 0°C, 10°C



Parçalı ve çok bulutlu



ESKISEHIR 2°C, 10°C



Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, bu akşam ve gece saatlerinde karla karışık yağmurlu, yüksekleri yer yer kar yağışlı

BATI KARADENİZ

Parçalı çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Bolu'nun güney ilçelerinin yağmur ve yükseklerinin yer yer karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. 



BOLU 3°C, 9°C



Parçalı çok bulutlu, bu akşam saatlerinde güney ilçelerinin yağmur ve yüksekleri yer yer karla karışık yağmurlu 



DÜZCE 7°C, 13°C



Parçalı ve çok bulutlu



KARABÜK 3°C, 15°C



Parçalı ve çok bulutlu



ZONGULDAK 8°C, 14°C



Parçalı ve çok bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, zamanla az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.



AMASYA 3°C, 13°C



Parçalı az bulutlu



GİRESUN 8°C, 15°C



Parçalı yer yer çok bulutlu, zamanla az bulutlu 



SAMSUN 8°C, 15°C



Parçalı az bulutlu



TRABZON 8°C, 15°C



Parçalı az bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.



ELAZIĞ -3°C, 10°C



Parçalı ve az bulutlu



ERZURUM -6°C, 3°C



Parçalı ve az bulutlu



HAKKARİ 2°C, 10°C



Parçalı ve az bulutlu



KARS -7°C, 5°C



Parçalı ve az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 



ADIYAMAN 5°C, 14°C



Parçalı ve az bulutlu



DIYARBAKIR 3°C, 16°C



Parçalı ve az bulutlu



GAZIANTEP 3°C, 16°C



Parçalı ve az bulutlu



SIIRT 4°C, 15°C



Parçalı ve az bulutlu

DENİZLERDE YARIN HAVA DURUMU

Kuzey Ege’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Karadeniz’in batısı yağmur, Rüzgâr: Batı Karadeniz’de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), batısı kuzeyden 6 (50 km/sa), Doğu Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan, batısı yarın güneydoğudan, kuzeybatıdan, gece saatlerine kadar kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5m, Batı Karadeniz’in batısı 1,5 ila 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta. 

MARMARA

Hava Durumu: Çok bulutlu aralıklı yağmurlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, güneyi ile yarın kuzeyinde kuvvetli olmak üzere sağanak yağışlı Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), güneyi kuzeydoğudan, yarın güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), yer yer 6 (50 km/sa), Güney Ege’de güney ve güneydoğudan, gece saatlerine kadar kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m kuzeyinde 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta; kuvvetli yağışta zayıf.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, batısı sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz’de doğu ve kuzeydoğudan, doğusu güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Akdeniz’de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), yarın 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Batı ve kuzeybatıdan, gece saatlerinde doğusu kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi.


Etiketler 18 Kasım Pazar
Yorumlar