Anasayfa /  Hava durumu

Yarın hava nasıl olacak? 5 Şubat 2020 Çarşamba

Meteoroloji, Marmara ve Kıyı Ege’de güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli olarak başlayacak olan rüzgarın, zamanla iç ve kuzey kesimlerde etkisini artırarak kuvvetli ve tam fırtına (70-100 km/sa) şeklinde olmasını bekliyor. İşte 5 Şubat 2020 Çarşamba hava durumu.

Abone ol
Abone ol 04 Şubat 2020 19:10

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz’in batısı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Karaman, Rize, Artvin ve Bayburt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu, Artvin, Bayburt ve Siirt çevreleri ile Diyarbakır’ın yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olmak üzere beklenen yağışların; Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Manisa ve Antalya’nın doğu ve batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

 


KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Yağışların; Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Manisa ve Antalya’nın doğu ve batı ilçelerinde kuvvetli (25-75 kg/m²) olması beklendiğinden meydana gelmesi muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI
Marmara ve Kıyı Ege’de güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli olarak başlayacak olan rüzgarın, zamanla iç ve kuzey kesimlerde etkisini artırarak kuvvetli ve tam fırtına (70-100 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 

BÖLGELERİMİZDE YARIN HAVA NASIL

MARMARA
Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Kırklareli ve Edirne çevreleri ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra Kırklareli’nin yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olmak üzere beklenen yağışların; Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova ve İstanbul çevrelerinde kuvvetli (21-50 Kg/m²) olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden, öğle saatlerinden sonra kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli ve tam fırtına (70-100 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Bursa, İstanbul, Kırklareli ve Çanakkale 5 Şubat 2020 Çarşamba (yarın) hava durumu.

EDİRNE 8°C, 9°C
Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İSTANBUL 12°C, 15°C
Çok bulutlu, yarın (Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor.

KIRKLARELİ 8°C, 9°C
Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

KOCAELİ 12°C, 19°C
Çok bulutlu, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

EGE
Çok bulutlu, kıyıları ile zamanla bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde beklenen yağışların; yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden itibaren kıyı kesimler ile Manisa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (70-100 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Afyonkarahisar, Denizli, İzmir ve Manisa 5 Şubat 2020 Çarşamba (yarın) hava durumu.

A.KARAHİSAR 6°C, 13°C
Çok bulutlu, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra hafif yağmurlu

DENİZLİ 12°C, 18°C
Çok bulutlu, yarın (Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren yağmurlu

İZMİR 15°C, 18°C
Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor.

MUĞLA 8°C, 13°C
Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Çarşamba) sabah saatlerinden itibaren kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ
Çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yarın (Çarşamba) Antalya’nın batı ve doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (70-100 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. İşte Adana, Antalya, Hatay ve Mersin 5 Şubat 2020 Çarşamba (yarın) hava durumu.

ADANA 9°C, 18°C
Çok bulutlu ve sağanak yağışlı

ANTALYA 13°C, 18°C
Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; doğu ve batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HATAY 6°C, 16°C
Çok bulutlu ve sağanak yağışlı

ISPARTA 6°C, 10°C
Çok bulutlu ve yağmurlu

İÇ ANADOLU
Çok bulutlu, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra Karaman çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (70-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. İşte Ankara, Eskişehir, Konya ve Sivas 5 Şubat 2020 Çarşamba (yarın) hava durumu.

ANKARA 6°C, 15°C
Çok bulutlu

ESKİŞEHİR 6°C, 16°C
Çok bulutlu

KONYA 6°C, 13°C
Çok bulutlu

SİVAS 1°C, 6°C
Çok bulutlu

BATI KARADENİZ
Çok bulutlu, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra Düzce, Zonguldak, Bartın ve Bolu çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (70-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. İşte Bolu, Düzce, Kastamonu ve Zonguldak 5 Şubat 2020 Çarşamba (yarın) hava durumu.

BOLU 6°C, 13°C
Çok bulutlu, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra yağmurlu

DÜZCE 10°C, 19°C
Çok bulutlu, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı

KASTAMONU 3°C, 13°C
Çok bulutlu

ZONGULDAK 10°C, 19°C
Çok bulutlu, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Çok bulutlu, akşam saatlerinde Rize, Artvin ve Bayburt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde hafif kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (70-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Rize, Tokat, Samsun, Trabzon 5 Şubat 2020 Çarşamba (yarın) hava durumu.

BAYBURT -4°C, 4°C
Çok bulutlu, akşam saatlerinde hafif kar yağışlı

SAMSUN 7°C, 22°C
Çok bulutlu

TOKAT 5°C, 15°C
Çok bulutlu

TRABZON 6°C, 16°C
Çok bulutlu

DOĞU ANADOLU
Çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. İşte Erzurum, Kars, Malatya ve Van hava durumu.

ELAZIĞ 1°C, 6°C
Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu

ERZURUM -6°C, 3°C
Çok bulutlu ve hafif kar yağışlı

MALATYA 2°C, 8°C
Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu

VAN -4°C, 5°C
Çok bulutlu, akşam saatlerinde kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Çok bulutlu ve yağmurlu, kuzeydoğu kesimlerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İşte Adıyaman, Diyarbakır, Siirt, Şanlıurfa 5 Şubat 2020 Çarşamba (yarın) hava durumu.

DİYARBAKIR 0°C, 7°C
Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu

GAZİANTEP 4°C, 10°C
Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

SİİRT -1°C, 5°C
Çok bulutlu, kar yağışlı

ŞANLIURFA 7°C, 12°C
Çok bulutlu ve yağmurlu

DENİZLERDE YARIN HAVA NASIL
Ege, Marmara ile Batı Akdeniz’de fırtına; Karadeniz’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ
Hava Durumu: Çok bulutlu, batısı gece saatlerinden itibaren yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz’de güney ve güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), gece saatlerinden itibaren 5 ila 7 (40-60 km/sa); Doğu Karadeniz’de doğu ve güneydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa) yarın sabah saatlerinden itibaren 5 ila 7 (40-60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m, Görüş; İyi, yağış anında orta.

MARMARA
Hava Durumu: Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu, Rüzgâr: Güney ve güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), gece saatlerinden itibaren yer yer 8 (75 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, gece saatlerinden sonra 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi, fırtına anında zayıf.

EGE
Hava Durumu: Çok bulutlu, sağanak yağışlı, Rüzgâr: Kuzey Ege’de güney ve güneybatıdan 6 ila 8 (50-75 km/sa); Güney Ege’de güney ve güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), yarın sabah saatlerinden itibaren 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 3,0 ila 4,0m, Görüş: Zayıf.

AKDENİZ
Hava Durumu: Çok bulutlu, sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz’de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) yarın öğleden sonra 6 ila 8 (50-75 km/sa); Doğu Akdeniz’de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) yarın öğleden sonra 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0 m, yarın 2,0 ila 3,0m batısı yarın öğleden sonra 4,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtınada zayıf.

VAN GÖLÜ
Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), yarın sabah saatlerinden itibaren 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,75 ila 1,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Yorumlar