Anasayfa /  Hava durumu

Yarın hava nasıl olacak? 3 Nisan Cuma hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; İç kesimlerde hava sıcaklığının 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.İşte 3 büyük ilimizin hava sıcaklıkları...

Abone ol
Abone ol 02 Nisan 2020 21:53

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Güney Ege kıyıları dışında ülke genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İstanbul çevreleri, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Adana’nın kuzey ve doğusu ile Bingöl, Bitlis, Siirt ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın bu akşam ilk saatlerde Marmara'da kuzeyli yönlerden ile yarın Doğu Akdeniz'de güneyli yönlerden kuvvetli( 40-60 Km/sa) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç kesimerde 3 ila 5 derece azalacağı, diyer yerlerde önemli bir değişik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve batı, kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Akdenizde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; İstanbul çevreleri, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Adana’nın kuzey ve doğusu ile Bingöl, Bitlis, Siirt ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI; Rüzgarın; bu akşam saatlerinde Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu, yarın Doğu Akdeniz'de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin edildiğinde meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İSTANBUL 5°C, 10°C
Çok bulutlu ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor

ANKARA 5°C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak, bu akşam saatlerinde gök gürültülü sağanak yağışlı

İZMİR 8°C, 16°C
Çok bulutlu, kuzey kesimleri bu akşam saatlerinde sağanak yağışlı

Yorumlar