Anasayfa /  Foto Galeri

Yarın hava nasıl olacak? 2 Mayıs Bayramın 1. günü Meteoroloji'den il il hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu ile ilgili son tahminleri yayımladı. Ramazan bayramı sebebiyle 2 Mayıs’ta havanın nasıl olacağı merak konusu oldu. Peki, hangi illerde hava nasıl olacak? Yarın yağmur var mı? Bayramda hava nasıl olacak? İşte 2 Mayıs 2022 Pazartesi Meteoroloji'den il il hava durumu...

Yarın hava nasıl olacak? 2 Mayıs Bayramın 1. günü Meteoroloji'den il il hava durumu - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Ege, Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Balıkesir, Bursa, Bilecik, Eskişehir, Konya ve Karaman çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Artvin ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Güneydoğu kesimlerde toz taşınımı bekleniyor.

Yarın hava nasıl olacak? 2 Mayıs Bayramın 1. günü Meteoroloji'den il il hava durumu - Sayfa 2

HAVA SICAKLIĞI: İç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, güneybatı ve kuzeydoğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Yarın hava nasıl olacak? 2 Mayıs Bayramın 1. günü Meteoroloji'den il il hava durumu - Sayfa 3

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, kuzeybatı kesimlerde kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Yarın hava nasıl olacak? 2 Mayıs Bayramın 1. günü Meteoroloji'den il il hava durumu - Sayfa 4

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Artvin ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel su baskını, yıldırım, yerel dolu ağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.