Anasayfa /  Hava durumu

Yarın hava nasıl? 11.07.2019 Perşembe Hava Durumu.

Yarın hava nasıl?Ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde hissedilir derecede (3 ila 8 derece)azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.İşte 11.07.2019 Perşembe Hava Durumu.

Abone ol
Abone ol 10 Temmuz 2019 20:17

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi ile Isparta, Samsun, Amasya ve Çorum çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara, Batı Karadeniz ile Samsun’un batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara, Batı Karadeniz ile Samsun’un batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım v.b.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın yarın Marmara'nın kuzey ve batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa), İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (70-90 km/sa) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması v.b.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı bulutlu, kuzey kesimleri ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinden itibaren batı kesimleri ile yarın güney ve doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın bölgenin kuzey ve batı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yerel olarak kuvvetli (40-70 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.



BALIKESİR 19°C, 25°C



Parçalı bulutlu, yarın yerel olarak kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



BURSA 19°C, 26°C



Parçalı bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



İSTANBUL 21°C, 25°C



Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



KIRKLARELİ 17°C, 26°C



Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor

EGE

Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu, yarın Kütahya çevreleri ile zamanla iç kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın yarın Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), İç Ege'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (70-90 km) esmesi bekleniyor.



A.KARAHİSAR 18°C, 29°C



Az bulutlu ve açık, yarın parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



DENİZLİ 24°C, 34°C



Az bulutlu ve açık, yarın parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



İZMİR 24°C, 32°C



Az bulutlu ve açık, yarın parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



MANİSA 24°C, 34°C



Az bulutlu ve açık, yarın parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık, yarın öğle saatlerinden itibaren iç kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Isparta çevreleri ile Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın yarın batı Akdeniz'in iç kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.



ADANA 24°C, 34°C



Az bulutlu ve açık, yarın parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



ANTALYA 26°C, 36°C



Az bulutlu ve açık, yarın iç kesimleri parçalı bulutlu



HATAY 24°C, 32°C



Az bulutlu ve açık, yarın zamanla parçalı bulutlu



ISPARTA 17°C, 32°C



Az bulutlu ve açık, yarın parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU

Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu, yarın kuzeybatı kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuzey kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın yarın bölge genelinde batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (70-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.



ANKARA 19°C, 29°C



Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, yarın öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



ÇANKIRI 16°C, 28°C



Parçalı bulutlu, zamanla sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



ESKİŞEHİR 20°C, 23°C



Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, yarın sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



SİVAS 14°C, 31°C



Az bulutlu ve açık, yarın zamanla parçalı bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın zamanla bölge genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın yarın iç kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.



BOLU 17°C, 21°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın zamanla yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



DÜZCE 20°C, 23°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın zamanla yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



SİNOP 24°C, 28°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.



ZONGULDAK 21°C, 24°C



Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın zamanla yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı bulutlu, yarın zamanla Samsun, Çorum ve Amasya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın öğle saatlerinden sonra Samsun'un batısında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın yarın Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde batı ve güneybatı, zamanla kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.



AMASYA 19°C, 34°C



Parçalı bulutlu, yarın zamanla aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



BAYBURT 10°C, 32°C



Parçalı bulutlu



SAMSUN 21°C, 32°C



Parçalı bulutlu, yarın batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı



TRABZON 22°C, 30°C



Parçalı bulutlu

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık, kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.



ERZURUM 11°C, 30°C



Parçalı ve az bulutlu



MALATYA 22°C, 36°C



Az bulutlu ve açık



MUŞ 20°C, 34°C



Az bulutlu ve açık



VAN 14°C, 29°C



Az bulutlu ve açık

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.



DİYARBAKIR 23°C, 40°C



Az bulutlu ve açık



GAZİANTEP 24°C, 37°C



Az bulutlu ve açık



SİİRT 25°C, 38°C



Az bulutlu ve açık



ŞANLIURFA 26°C, 41°C



Az bulutlu ve açık

DENİZLERDE HAVA

Gece saatlerinden sonra Batı Karadeniz’in batısında fırtına bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Batı Karadeniz ile Doğu Karadeniz’in batısı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz’de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), yarın sabah saatlerinden itibaren 5 ila 7 (40-60 km/sa), Doğu Karadeniz’de doğu ve kuzeydoğu, batısı ile yarın sabah saatlerinde geneli kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), yarın öğle saatlerinde batısı 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, batısında yarın sabah saatlerinde 2,0 ila 3,0m, Görüş; İyi, yağış anında orta, yarın sabah saatlerinde Batı Karadeniz’de zayıf.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), yarın 4 ila 6 (30-50 km/sa), yer yer 7 (60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, yarın sabah saatlerinde yer yer 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta, yarın sabah saatlerinde zayıf.

EGE

Hava Durumu: Parçalı az bulutlu, kuzeyi sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğu, güneyi yarın öğle saatlerinde kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), akşam saatlerinden sonra 4 ila 6 (30-50 km/sa), yer yer 7 (60 km/sa), Güney Ege’de batı ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), güneyi ile zamanla genelinde 4 ila 6 (30-50 km/sa), yarın öğle saatlerinde batısında yer yer 7 (60 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, kuzeyinde 1,5 ila 2,5m, yarın yer yer 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta, yarın sabah saatlerinde Kuzey Ege’de zayıf.

AKDENİZ

Hava Durumu: Az bulutlu ve açık, Rüzgâr: Batı Akdeniz’de batı ve kuzeybatı, yarın öğle saatlerinde güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), yarın öğle saatlerinde 4 ila 6 (30-50 km/sa), batısında yer yer 7 (60 km/sa), Doğu Akdeniz’de güney ve güneybatı, gece saatlerinde batısı kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, yarın öğle saatlerinde Batı Akdeniz’de 1,5 ila 2,5m, yer yer 3,0m, Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgâr: Doğu ve kuzeydoğu, yarın öğle saatlerinde batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi.


Yorumlar