Anasayfa /  Spor /  Trabzonspor

Yanal: Bu takımla gurur duyacaksınız

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, bordo-mavili ekibin Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yaptığı idman öncesi açıklamalarda bulundu.

Abone ol
Abone ol 26 Eylül 2017 21:25



Herkesin Aytemiz Alanyaspor maçında alınan sonuçta dolayı çok üzüldüğünü söyleyen Yanal, "Oyuncularımız, biz, yönetim kurulumuz... Herkes bu üzüntüsünü dile getirdi. Tribünlerde, yazılarla dile getirildi. Bizler bunun acısını hissettik ve bu olayın etkisini hala hissediyoruz. Her şeyden önemlisi, Trabzonspor'un çok önemli değerleri var. Sonuç üzücü ama sonuç üzerinden giderek, sonuçla bağlantısı olmayan başlıklarla değerlerimizi yıpratmak ve onlar üzerinden birtakım söylemlerle gündem yaratmak iyi bir iş değil. Bu yapılmaması gereken, Trabzonspor'a zarar verecek bir şey" diye konuştu.



"BUNLAR TRABZONSPOR'A ZARAR VERİYOR"



Trabzonspor kadrosunun zor kurulmuş ve iyi kurulmuş bir kadro olduğunu söyleyen deneyimli çalıştırıcı, "Rakiplere baktığımızda çok önemli harcamalar yapmış, yeniden kadro kurmuş. Galibiyet veya mağlubiyetleri değerlendirip, sonuca göre yorum yapmak ve birtakım şeyleri değersizleştirmek Trabzonspor'a zarar veriyor. Herkes bir an önce sonuç alınmasını ister ama bu hemen olan bir şey değil. Bu takım yakında bu sonuçları alacak" dedi.



"HER TÜRLÜ ÇALIŞMANIN ALTINDA İMZAM VAR"



Her türlü çalışmanın altında imzasının olduğunu söyleyen Yanal, "Buradaki her şeyin sorumlusu benim. Elimizden geldiğince, olanaklar dahilinde yaptığımız her türlü çalışmanın altında imzam var. Daha önce burada çalıştım çokça emek verdim, karşılığını aldım. Çok kısa süre içerisinde göreceksiniz ki, bu takımla gurur duyacaksınız. Değeri olmayan şeylere ve dedikodulara kulak asmayın" ifadelerini kullandı.



"GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ"



Esteban hakkında konuşan Ersun Yanal, "Esteban, başının döndüğü ve daha fazla dayanamadığı bir ortamda maçtan çıkmıştır" dedi. Onur Kıvrak ile ilgili yapılan söylemlerin çok çirkin olduğunu da söyleyen tecrübeli teknik adam, "Onur'un iki çapraz bağ yok. Çok büyük fedekarlıklarla bir yerlere geliniyor. Herkes burada olmaktan mutlu. Bu grupla birlikte Trabzonspor mutlu olacaktır. Yanlışları değil, doğruları tekrarlayalım. Güzel günler göreceğiz" diyerek sözlerini noktaladı.

Onur Kıvrak: "Beşiktaş maçını kazandığımızda her şey yoluna girecek"

Trabzonspor takım kaptanı Onur Kıvrak, bordo-mavili ekibin Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yaptığı antrenman öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.



Aytemiz Alanyaspor maçının ilk yarısında çok büyük bir keyif aldığını söyleyen Onur, "Dün arkadaşlarımızla toplantı yaptık. Aytemiz Alanyaspor maçının ilk yarısında büyük bir keyif aldık ama ikinci yarıda işler değişti. Benim şahsi görüşüm bir defa iki defa bir bu tip olaylar bir takımın başına gelebilir. Bizim başımıza geldi. Bundan gerekli dersleri çıkaracağız. Beşiktaş maçını kazandığımızda her şey yoluna girecek" diye konuştu.



"OYNASAM SUÇLUYUM, OYNAMASAM SUÇLUYUM"



Trabzonspor'da 10 yılının geçtiğini hatırlatan Onur Kıvrak, "Bir sakatlığım vardı, ciddi bir sakatlıktı. Herkesin bildiği bir sakatlıktı. Oynamak istememe rağmen olmadı. Oynamadım, bir baktım manşetlerde 'Onur parasını beğenmiyor' deniyor. 10 yıllık Trabzonspor kariyerimde para tartışması olmadı. bu kulüpte kimsenin parası kalmamıştır, benim bu zamana kadar tüm elde ettiğim şeyler, bu camia sayesinde. Bir algı var, oynadığın zaman suçlu, oynamadığın zaman suçlu" dedi.



"10 YILLIK KARİYERİMDE BİRÇOK FIRSATI REDDETMİŞİMDİR"



Trabzonspor kariyerinde başka takımlardan teklifler aldığını söyleyen Onur, "Fırsatlar olmuştur gitmemişimdir. Beni ben yapan kulüp burası. Belki 'Onur çok uzun süre kaldı, gitmeli' diyen insanlar vardır, belki 2011'i çok dile getirdiğim için rahatsız olan insanlar vardır. Ben her zaman doğruyu söylerim. Yatağa yattığım zaman kafam o kadar rahat ki" şeklinde konuştu.



"SAKAT SAKAT OYNUYORUM"



Geçen sene Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 mağlup ettikleri maçtan sonra MR'a gittiğini söyleyen Onur, "Sol çapraz bağımın kopuk olduğunu söylediler. Ben istesem ameliyat olur, yattığım yerden para kazanırdım. Ama yapmadım. Ben hala çapraz bağım kopuk oynuyorum. Bunlara rağmen hala Onur şöyle, Onur böyle deniyor. Ne yaparlarsa yapsınlar, kalbimdeki Trabzonspor sevdası asla kazınmaz" diyerek sözlerini noktaladı.

Burak Yılmaz: "Basiretimiz bağlandı"

Trabzonspor'un golcü oyuncusu Burak Yılmaz, bordo-mavili ekibin Beşiktaş maçı hazırlıklarını sürdürdüğü Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensuplarının karşısına çıktı.



Trabzonspor camiası olarak, Aytemiz Alanyaspor mağlubiyetinin sorumluluğunu üstlerine aldıklarını söyleyen Burak Yılmaz, "Bu skorun acısını çekmeye razıyız. Şimdi önümüze bakıyoruz, Beşiktaş maçı var. Gerekli analizleri yaptık. Belki de böyle bir mağlubiyet bizim için uyanış oldu" diye konuştu.



"TRABZONSPOR'DA BU KRİZİ YÖNETMESİNİ BİLEN İNSANLAR VAR"



Aytemiz Alanyaspor maçının devre arasına kadar her şeyin çok iyi gittiğini söyleyen Burak, "Skor değişiminden sonra her şeyin kötüye gittiği bir maç oldu. Trabzonspor hocasıyla, futbolcusuyla, yönetimiyle, taraftarıyla bir olmuş bir kulüp. Allah'ın izniyle Beşiktaş maçını kazanıp önümüze bakacağız. Alanya maçıyla alakalı söylenecek çok bir şey yok. Basiretimiz bağlandı. Hepimiz çok üzgünüz. Ama dediğim gibi burada çok tecrübeli oyuncular var, bu krizi yönetmesini bilen insanlar var. Bu üzüntüyü üzerimizden atmamız gerekiyordu. Kendi aramızda yaptığımız konuşmalarda bunları konuştuk. Tamamen Beşiktaş maçın odaklandık. Çok üzüldük ama geçti" açıklamasını yaptı.



"BÖYLE KAYIPLAR OLACAK, BU BİR MARATON"



Futbolun içerisinde böyle şeylerin olduğunu söyleyen Burak Yılmaz, "Belki 3'ten fazla da atabilirdik, bunlar taktik işidir. Daha çok 3-0 öne geçeceğimiz maçlar olacak, belki yine böyle kaybettiğimiz maçlar olacak. Bu bir maraton. Bu tip şeylerle moralimizi bozamayız" dedi.



"ESTEBAN KENDİSİ ÇIKMAK İSTEDİ"



Kendisinin sakatlık durumu ve Esteban'ın Alanya maçının devre arasında oyundan çıkması hakkında konuşan Burak, "Gerekli kişiler neyin ne olduğunu biliyor, çok fazla konuşulacak bir şey yok. Sakatlığımın ne durumda olduğunu bilmesi gereken herkes biliyor. Esteban'ın oyundan çıkması hakkında ise o gün Esteban'ın yanındaydım. Çok sevdiğimiz bir kardeşimiz. Kendisi çıkmak istedi, oyuna devam edemeyeceğini söyledi. Kendi kararıdır bir sıkıntısı olduğunu söyledi. Esteban'ın kendi tercihiyle alakalı bir durumdu" diyerek sözlerini noktaladı.


Yorumlar