Anasayfa /  Güncel

Yalçındağ'dan ABD yönetimine Türkiye uyarısı

TAİK Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, Türkiye ile ilişkilerde ABD tarafından koordinasyonsuzluk bulunduğunu söyledi. ABD yönetiminin bölgedeki gelişmelere stratejik ortağının penceresinden bakması gerektiğini ifade eden Yalçındağ, iki tarafından ilişkileri silip atmasının olası gözükmediğini kaydetti.

Abone ol
Abone ol 31 Ocak 2018 19:19

Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, ABD'nin bölgedeki gelişmelere stratejik ortağının penceresinden bakması gerektiğini söyledi. Türkiye'nin çok önemli bir NATO üyesi olduğunu ve ABD'nin coğrafyadaki çıkarları için vazgeçilmez bir konumda olduğunu ifade eden Yalçındağ, iki tarafında bu ilişkiyi silip atmasının gerçekçi gözükmediğini kaydetti.

TAİK Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, yazılı ve görsel medyanın önde gelen ekonomi temsilcileriyle bir araya geldi. Türkiye- ABD ilişkilerinin değerlendirildiği toplantıda Türkiye'nin çok önemli bir NATO ülkesi olduğunu ve her iki ülke arasında on yıllara dayanan bir stratejik ortaklığın söz konusu olduğunu ifade eden Yalçındağ, iki tarafından bu ilişkiyi silip atmasının gerçekçi gözükmediğini söyledi.


Etiketler Yalçındağ
Yorumlar