Anasayfa /  Ekonomi

Yabancılar konut ve işyeri için Kdv ödemeyecek!

8 Mart 2017 Tarihli ve 30001 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'a göre yabancılar, ilk aldıkları konut ve işyeri için KDV ödemeyecek.

Abone ol
Abone ol 08 Mart 2017 16:25

Düzenlemeye göre, Türkiye'ye yerleşmeyen yabancı uyruklu kişiler ile iş merkezi Türkiye'de olmayan iş yeri ya da Türkiye'de kazanç elde etmeyen kurumlar, satış bedelini yurt dışından getirilecek dövizle ödemeleri şartıyla, ilk aldıkları iş yeri ve konutta KDV ödemeyecek.

Çalışma veya oturma izni alarak 6 aydan daha fazla yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları da Türkiye'den konut ya da iş yeri almaları durumunda KDV ödemeyecek.

KDV istisnasından yararlanarak Türkiye'de konut veya iş yeri satın alanlar bu gayrimenkullerini bir yıl satamayacak, bu konut ve iş yerlerini bir yıl içerisinde satması halinde, zamanında alınmayan vergi tahsil edilecek. Yabancılara konut ve iş yeri satışında KDV istisnası getiren düzenleme 1 Nisan'dan itibaren uygulanmaya başlanacak. 


Yorumlar