Anasayfa /  Foto Galeri

WhatsApp kullanan herkesi ilgilendiriyor! Mesajlaşmalara kısıtlama geliyor...

Anlık mesajlaşma uygulaması whatsApp, Kovid-19 pandemisinde sıkça meydana gelen asılsız mesajlar zincirinin önüne geçmek adına mesajlarda kısıtlamaya gitti. Kullanıcılar bundan böyle her bir sohbette sadece bir kez mesaj iletebilecek.

WhatsApp kullanan herkesi ilgilendiriyor! Mesajlaşmalara kısıtlama geliyor... - Sayfa 1

İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde görülen, bugün ise neredeyse her ülkeye sıçrayan koronavirüs salgını (COVID-19) şirketlerin operasyonlarını da etkiliyor. Geçtiğimiz günlerde koronavirüs salgını sonrası ilk kısıtlamasını açıklayan WhatsApp salgın sonrası dönemde aldığı ikinci kısıtlama kararını kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

WhatsApp kullanan herkesi ilgilendiriyor! Mesajlaşmalara kısıtlama geliyor... - Sayfa 2

Sahte haberler ile mücadele kapsamında DSÖ ve diğer sağlık kurumları ile çalışan şirket sosyal medyada yayınlan sahte bilgilerin önüne geçebilmek adına forward edilen (iletilen) mesajların sayısına sınırlama getirmeye hazırlanıyor.

WhatsApp kullanan herkesi ilgilendiriyor! Mesajlaşmalara kısıtlama geliyor... - Sayfa 3

Dünya çapında 2 milyardan fazla insanın kullandığı mesajlaşma uygulaması whatsApp, kullanıcılarının yarattığı bilgi kirliliğini engellemek için radikal bir karar aldı. WhatsApp, bundan böyle her bir sohbette kullanıcılarına sadece tek bir mesaj iletme kısıtlaması getirdi.

WhatsApp kullanan herkesi ilgilendiriyor! Mesajlaşmalara kısıtlama geliyor... - Sayfa 4

"BU TÜR MESAJLAR YAVAŞLATILMALI"

Dünya çapında 70 binden fazla insanın öldüğü koronavirüs ile ilgili bilgi kirliliğinin önüne geçmek için böyle bir adım atıldığı açıklanırken, "Biz, kişisel bir mesajlaşma platformu olarak bu tür mesajların yavaşlatılmasının önemli olduğunu düşünüyoruz" ifadesi kullanıldı.