Anasayfa /  Foto Galeri

Vücut kilo vermeye ne zaman başlar? İşte vücutta yaşanan değişimler...

Diyete başlamaya mı karar verdiyseniz, diyete başladıktan sonraki süreç nasıl ilerler? Kilo verme ne zaman başlar, ne zaman durur? Durduğu noktada nasıl ilerlemek gerekir? bu soruların yanıtını biliyor musunuz? Vücut kilo vermeye başladığında hem fiziksel hem de ruhsal sağlığı birçok yönden iyileştirir. İşte kilo vermeye başladığında vücutta yaşanan değişimler...

Vücut kilo vermeye ne zaman başlar? İşte vücutta yaşanan değişimler... - Sayfa 1

Günlük enerji alımı, günlük harcanan enerji miktarını aştığı durumlarda kilo artışı gerçekleşir. Kilo vermek için vücutta harcanan enerjinin, alınan enerjiden daha fazla olması gerekmektedir. Uygun bir diyet ve fiziksel aktivite, bu enerji açığını oluşturabilir ve kilo verme sürecini hızlandırabilir. 

Kilo vermenin ilk amacı sağlıklı şekilde kilo vermek olmalıdır. Bu sebeple de yalnızca diyet yapmak yeterli olmayabilir. Bu nedenle de diyeti düzenli egzersizle desteklemek önemlidir. Bu sayede doğal yollardan kalori açığı oluşturılur ve sağlıklı bir şekilde kilo verilebilir. Diyete sadık kalmak ve düzenli egzersiz yapmak, yaklaşık bir haftada vücuttaki yağların erimeye başlamasını sağlar.  

Vücut kilo vermeye ne zaman başlar? İşte vücutta yaşanan değişimler... - Sayfa 2

apılan araştırmalar, iç organların çalışmak için enerjiye ihtiyaç duyduğu ve bu enerjiyi de vücuttaki enerji kaynaklarından karşıladığı belirtmektedir. Bu durumda, yakılan kalori miktarı kişilerin kilosuna, yaşına ve cinsiyetine göre değişiklik gösterir. Vücuttaki günlük kalori açığını yükseldikçe kilo verme süreci de daha hızlı başlayacaktır. Bu nedenle de kilo verme sürecine başlamak için yakılan kalori miktarı hızlı bir şekilde artırmalıdır.

Vücut kilo vermeye ne zaman başlar? İşte vücutta yaşanan değişimler... - Sayfa 3

Kilo Vermeye Başlayınca Vücutta Neler Olur?

Vücut kilo vermeye başladığında hem fiziksel hem de ruhsal sağlığı birçok yönden iyileştirir. Aşağıda kilo vermeye başladığında vücutta yaşanan değişimler verilmiştir.

Vücut kilo vermeye ne zaman başlar? İşte vücutta yaşanan değişimler... - Sayfa 4

Uyku kalitesi artar: Fazla kilolardan kurtulmak, geceleri daha iyi uyumaya yardımcı olabilir. Fazla kilolu bireylerde sıklıkla uyku sorunları görülür. Uyku apnesi, obez kişilerde daha yaygın olan, uyurken nefes alma ile ilgili bir rahatsızlıktır. Kilo vermek solunum problemlerini ortadan kaldırabilir. Bununla birlikte gün içinde daha  daha uyanık ve enerjik hissetmeyi sağlar.