Anasayfa /  Foto Galeri

Vücudunuzdaki bu hisse dikkat! En yaygın görülen bu eksiklik bir dizi sorunu tetikleyebiliyor!

Vücudunuzdaki bu hisse dikkat! Demir eksikliği, dünyada en yaygın görülen eksiklikler listesinin başında yer alıyor. Vücutta bir dizi rolden sorumlu olan çok önemli bir mineral olan demir eksikliği halinde bir dizi sorunu ortaya çıkarabiliyor. Demir eksikliği nedir? Demir eksikliği nasıl giderilir? Demir eksikliğine iyi gelen besinler

Vücudunuzdaki bu hisse dikkat! En yaygın görülen bu eksiklik bir dizi sorunu tetikleyebiliyor! - Sayfa 1

Vücudunuzdaki bu hisse dikkat! En yaygın görülen bu eksiklik bir dizi sorunu tetikleyebiliyor!

Vücudunuzdaki bu hisse dikkat! En yaygın görülen bu eksiklik bir dizi sorunu tetikleyebiliyor! - Sayfa 2

Demir eksikliği, dünyada en yaygın görülen eksiklikler listesinin başında yer alıyor. Vücutta bir dizi rolden sorumlu olan çok önemli bir mineral olan demir, eksikliği halinde bir dizi sorunu tetikleyebiliyor.

Vücudunuzdaki bu hisse dikkat! En yaygın görülen bu eksiklik bir dizi sorunu tetikleyebiliyor! - Sayfa 3

Demir eksikliği vakalarının birçok vakada yetersiz demir alımından kaynaklanıyor. Fakat genetik, iç kanama veya yoğun kan kaybı da buna sebep olabiliyor. Fakat demir açısından zengin besinlerle beslenerek bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

Vücudunuzdaki bu hisse dikkat! En yaygın görülen bu eksiklik bir dizi sorunu tetikleyebiliyor! - Sayfa 4

Demir, vücutta akciğerlerden vücudun her yerine oksijen taşıyan hemoglobin adı verilen bir protein içeren kırmızı kan hücreleri üretmesine yardımcı olur. Demir eksikliği ortaya çıktığında ise; organlar ve dokular gerektiği kadar oksijen alamaz. Bu, vücudunuzun sizi eksiklik konusunda uyaran uyarı işaretlerini harekete geçirmesini tetikler.