Anasayfa /  Foto Galeri

Virüsü atlatanlar tekrar enfekte olabilir!

ABD'de yapılan bir araştırma, belirti göstermeyen koronavirüs hastası kişilerin vücutlarının ürettiği antikorların, 3 ay içerisinde kaybolduğunu ortaya koydu. Araştırmada ayrıca antikorların "bağışıklık garantisi" gibi görülmemesi ve Covid-19'u atlatanların, tekrar enfekte olma ihtimallerinin bulunduğunu vurgulandı.

Virüsü atlatanlar tekrar enfekte olabilir! - Sayfa 1

Çin'de ortaya çıkan ve 459 binin üstünde insanın hayatına mal olan koronavirüs salgınıyla ilgili ABD'de yapılan yeni araştırma tüm bildiklerimizi unutturacak cinsten.

Virüsü atlatanlar tekrar enfekte olabilir! - Sayfa 2

Nature Medicine dergisinde yayımlanan araştırma raporunda, hastalığa yakalanıp belirti göstermeyen kişilerin, virüse daha zayıf karşılık verdiği ve yüzde 40'ının vücudunda oluşan antikorların, 2 ila 3 ayda kaybolduğu belirtildi. 

Virüsü atlatanlar tekrar enfekte olabilir! - Sayfa 3

Raporda, Covid-19 belirtisi gösteren kişilerin yüzde 13'ünde de antikor seviyesinin aynı sürede tespit edilemeyecek düzeye indiği ifade edildi.

Virüsü atlatanlar tekrar enfekte olabilir! - Sayfa 4

Virüsü atlatanlar tekrar enfekte olabilir!

Araştırmanın, 37 kişi gibi az sayıda insan üzerinde yapılmış olmasına dikkati çeken uzmanlar, antikorların "bağışıklık garantisi" gibi görülmemesi ve Covid19'u atlatanların, tekrar enfekte olma ihtimallerinin bulunduğunu vurguladı.