Anasayfa /  Foto Galeri

Virüs çok yakınınızda! İşte, temizliği unutulmaması gereken evin en kirli noktaları...

Günlük rutinlerin içerisinde hiç farkında olmadan dokunduğunuz onlarca yer bulunuyor. Sürekli kullanılan bu noktalar, temizlik sırasında unutulursa virüs, bakteri ve mikroplara ev sahipliği yapıyor. İşte, temizliği unutulmaması gereken evin en kirli noktaları...

Virüs çok yakınınızda! İşte, temizliği unutulmaması gereken evin en kirli noktaları... - Sayfa 1

Pencere kulpları

Hastalıklardan korunmak için yaşanılan ortamların gün içerisinde belli aralıklarla havalandırılması gerekiyor. Bu sebeple sürekli pencereleri açıp kapatırken kulpları ile temasta bulunacaksınız. Küçük ama bakteri yuvası olan bu pencere kulplarını, her gün antibakteriyel bezlerle silmelisiniz.

Virüs çok yakınınızda! İşte, temizliği unutulmaması gereken evin en kirli noktaları... - Sayfa 2

Dolap kulpları

Her gün üzerinizi değiştirdiğinizi düşünürsek, gün içinde farkında olmadan dokunduğunuz yerlerden birisi de dolap kulpları olacak. Virüs, bakteri, mikrop barındıran bu küçük ama kirli noktaları evinizdeki beyaz eşyaların düğmeleri ile birlikte temizlemeyi unutmayın.

Virüs çok yakınınızda! İşte, temizliği unutulmaması gereken evin en kirli noktaları... - Sayfa 3

Lavabo ve bataryalar

Ellerimizi temizleyelim derken daha da kirletmeyelim... Banyo ve mutfaktaki lavaboların içini ve bataryalarını, düzenli olarak temizleyici jellerle silmeniz gerekiyor. Özellikle kirli ellerle dokunduğunuz bataryaları temiz elinizle kapatmak hiç de mantıklı olmaz.

Virüs çok yakınınızda! İşte, temizliği unutulmaması gereken evin en kirli noktaları... - Sayfa 4

Sabunluklar

Bataryalardaki mantık, sabunluklarda da geçerli. Ellerinizi temizlemek için dokunduğunuz sabunluk başları, virüslerin barınabileceği yerlerden biridir. Bu sebeple banyo temizliği yaparken sabunluklarınızı da silebilirsiniz.