Anasayfa /  Teknoloji

Video Konferans Uygulaması Zoom banka bilgilerimizi ele geçirebilir mi?

Koronavirüs nedeniyle popüler hale gelen Zoom Meeting isimli uygulamanın banka bilgilerimizi ele geçirdiği iddia edildi. Peki Zoom, banka bilgilerimizi ele geçirebilir mi?

Abone ol
Abone ol 06 Nisan 2020 16:57

Koronavirüs nedeniyle popüler hale gelen Zoom Meeting isimli uygulamanın banka bilgilerimizi ele geçirdiği iddia edildi. Peki Zoom, banka bilgilerimizi ele geçirebilir mi?

Koronavirüs pandemisi sebebi ile evde kalmaya devam ettiğimiz şu günlerde, akraba ve arkadaşlarımızla online olarak görüşme imkanı bulabiliyoruz. Hatta sadece eş-dost görüşmeleri değil, bazı iş toplantıları da bu yol ile gerçekleştiriliyor.

Bu anlamda insanların uzaktan görüşmelerini gerçekleştirdiği için bir anda popüler uygulamalar arasında yer alan Zoom Meeting (Zoom) için şok bir iddia gündeme geldi. İddiaya göre online görüşme olanağı sunan uygulama, banka bilgilerinizi ele geçiriyor. Peki Zoom, banka bilgilerinizi mi ele geçiriyor? İşte detaylar...

ZOOM UYGULAMASI BANKA BİLGİLERİNE ULAŞABİLİR Mİ?

Koronavirüs nedeniyle ülkemizde birçok kişi ile birlikte öğretmenlerin öğrencilerine online ders anlatımlarında da kullandığı Zoom uygulamasının kullanıcıların banka bilgilerine erişmesi oldukça çok zor.

Zoom uygulaması telefonunuza yüklerken sadece "takvim, mikrofon, kamera" erişimine izin istiyor. Yani bu bilgileri elde eden Çinli şirketin uygulaması Zoom, banka bilgilerini ele geçirmesi şimdilik zor duruyor. Tabi internet ortamında daha çok bilgilerimizi isteyen Amerikalı şirketlerin yönettiği Google, Youtube, Facebook, İnstagram ve Netflix ile Rusların elinde bulundurduğu Yandex şirketine güvendiğiniz kadar Zoom Meeting uygulamasına da güvenebilirsiniz.

 

GÜVENLİK AÇIĞI VAR MI?

Öte yandan geçtiğimiz günlerde uygulamanın görüşmeleri sakladığı yönünde iddialar ortaya atıldı. ABD'li bir güvenlik uzmanının Zoom uygulaması için gerçekleştirdiği taramada, herkesin bulut üzerinden kolay bir şekilde ulaşabileceği 15 bin kayıt ile karşılaştığını ifade etti. Bu kayıtlar akraba ve arkadaş konuşmalarından iş toplantılarına ve kurs derslerine kadar birçok görüşmeyi içeriyor. Söz konusu iddia ile ilgili Zoom Meeting yetkililerinden biri ise bu kayıtların kullanıcı kaynaklı olduğunu ifade etmek ile yetindi. Aynı kişi, bulut üzerindeki kayıtlara ulaşmanın kolay olmadığını da sözlerine ekledi.

Yaşanan bu güvenlik açığı iddiaların doğruluğu tartışılırken ABD okullarında Zoom uygulamasını yasaklandı. New York Eğitim Dairesi Başkanı Richard Carranza okul müdürlükleri ile paylaştığı resmi yazıda en kısa sürede Zoom’un kullanımına son verilmesini istedi.

Ayrıca bugün bazı internet haber sitelerinde çıkan Türkiye'de Zoom uygulamasının öğretmenlerden 58.5 dolar kesinti olduğuna dair iddialar ile ilgili Bilişim Teknoloji Uzmanı ve Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanlığı’nda İnternet Yayın Müdürlüğü’nde Uzman olarak görev yapan Buğra Ayan ise konu ile ilgili sosyal medya hesabından "yurtdışında çıkmış bir otomatik kesinti şikayeti göremedim." dedi.

Yorumlar