Anasayfa /  Eğitim

VGM burs başvuruları başladı mı? 2022 VGM burs başvuru şartları neler?

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs başvuru tarihi ve başvuru şartları belli oldu. 21 Kasım – 30 Kasım 2022 tarihleri arasında başvuruları gerçekleşecek olan VGM bursu için merak edilenler haberimizin detay kısmında...

Abone ol
Abone ol 22 Kasım 2022 14:00

Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs başvuru tarihi ve başvuru şartları belli oldu. 21 Kasım – 30 Kasım 2022 tarihleri arasında başvuruları gerçekleşecek olan VGM bursu için merak edilenler haberimizin detay kısmında...

Belirtilen tarihler arasında başvurular tamalandıktan sonra, doğruluk kontrolleri yapılarak değerlendirilme yapılacak. Değerlendirme sonrası burs almaya hak kazanan öğrenciler duyurulacak. 

VGM BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

2022 – 2023 öğretim dönemi Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Bursu için başvurular 21 Kasım – 30 Kasım 2022 tarihleri arasında www.vgm.gov.tr aracılığıyla başvuru formu doldurulmak suretiyle alınacak.

Giriş Ekranında “T.C. Kimlik Numarası”, “Ad”, “Soyad”, Doğum Tarihi”, “Baba Adı”, “Kimlik Türü”, “Nüfus Cüzdanı/TC Kimlik Kartı Seri – No” alanları ile “Güvenlik Doğrulama” ve “Kişisel Verilerin İşlenmesine dair Açıklama Metni” bölümleri yer almaktadır.

Giriş Ekranındaki bölümlerin tamamı büyük harfler ile doldurulmalıdır.

Bu alanlara girilen nüfus bilgileri adayın nüfus cüzdanındaki/kimlik kartındaki bilgiler ile aynı olmalıdır.

VGM BURS BAŞVURUSU TARİHLERİ

Vakıflar Genel Müdürlüğü eğitim yardımları Türkiye’de eğitim gören ihtiyaç sahibi yükseköğrenim ve ortaöğrenim öğrencilerine verilen karşılıksız burslardan oluşur.

VGM Yükseköğrenim Bursu: 21 Kasım 2022 – 30 Kasım 2022

VGM Yabancı Uyruklu Öğrenci Yükseköğrenim Bursu: 21 Kasım 2022 – 30 Kasım 2022

VGM BURSU NE KADAR?

2022 - 2023 eğitim senesinde burs almaya hak kazanan öğrencilere, burs almaya devam ettikleri her eğitim yılında 8 ay (Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs) süreyle burs verilecek olup 2022-2023 eğitim yılında aylık 650,00 TL burs verilecektir.

ÖĞRENCİLERE BURSLARI NASIL ÖDENİR?

Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları okullarının bulunduğu ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğünce ödemesi yapılır. Burs almaya hak kazanan öğrenciler ilgili Vakıflar Böle Müdürlüğüne gerekli evraklar ile öğrenci adına açılmış banka hesap numaralarını belirtir dekontları ulaştırmalıdırlar. Öğrenci adına açılacak hesap öğrenci için uygun bir Vakıfbank Şubesinden yapılmalıdır. Eğer bulunulan bölgede Vakıfbank Şubesi yoksa Ziraat Bankası şubelerinden de hesap açılabilir. Burs almaya hak kazanan öğrencilere bursları, burs ödeme aylarında her ayın 10'una kadar banka hesaplarına ilgili Bölge Müdürlüğü aracılığıyla yatırılır. Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı 25 Vakıflar Bölge Müdürlüğünün iletişim bilgilerine www.vgm.gov.tr adresinden ulaşılabilir.

Yorumlar