Anasayfa /  Eğitim

Veliler için kötü haber: Okul kıyafetlerine %60 zam geldi!

Yaklaşan 2023-2024 eğitim öğretim yılı öncesinde öğrenci ve veliler, okul kıyafetleri alımı için hazırlık yapıyor. Ancak geçen yıla göre okul kıyafetlerine %60'a varan zam gelmesi velileri endişelendiriyor. Satıcılar ise bu zamları enflasyon ve hammadde fiyatlarındaki artışa bağlıyor.

Abone ol
Abone ol 29 Ağustos 2023 10:45

Yaklaşan okul açılığı öncesi veliler, alışveriş hazırlıklarını sürdürüyor. Servis ücretleri ve kırtasiye alışverişlerine gelen zamlar, velileri şaşırtırken, okul kıyafetlerine gelen yüksek zamlar da endişe yaratıyor.

Okul kıyafeti, geçen yıla göre %60 zamlandı. Satıcılar, bu zamları enflasyon ve hammadde fiyatlarına bağlıyor. Etek, hırka ve iki uzun kollu tişörtten oluşan okul takımlarının fiyatı 1000 TL'ye ulaşıyor. Bu takıma eklenen zorunlu eşofman takımıyla birlikte fiyat 1950 TL'yi buluyor. İthal kumaşlardaki %100 artış da maliyetleri etkiliyor.

Mağaza sahipleri, enflasyon, kumaş ve nakliye maliyetleri, personel ve kira giderleri nedeniyle fiyatların arttığını belirtiyor. Bu yıl pazarlık yerine kredi kartı yoğunluğunun arttığı görülüyor.

Yorumlar