Anasayfa /  Güncel

Vekaletle kurban kesim bedeli açıklandı! Resmen 2 katına çıktı!

Vekaletle kurban kesim bedeli açıklandı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2022 yılında geçerli olacak olan vekalet yoluyla kurban kesim bedelini açıkladı. Fiyatlar geçen seneye oranla resmen 2 katına çıktı. Peki, 2022 Vekalet yoluyla kurban kesim ücreti ne kadar?

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 06 Haziran 2022 17:45

9-12 Temmuz tarihlerinde kutlanacak olan Kurban Bayramı için hazırlıklar başladı. Kurban kesecek vatandaşlar, vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini araştırmaya koyuldu. Ali Erbaş'ın yaptığı açıklamaya göre, 2022 yılı vekaletle kurban kesim bedelinin geçen seneye göre resmen iki katına çıktığı görüldü. Yurt içi ve yurt dışındaki vatandaşların sabırsızlıkla beklediği Türk Diyanet Vakfı 2022 kurban kesim bedeli belli oldu. 2022 Vekalet yoluyla kurban kesim ücreti ne kadar? sorusu yanıt buldu. Erbaş, 2022 vekaletle kurban bedelini şu sözlerle açıkladı:

"TDV olarak bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içinde kestirmek isteyenler için 2 bin 250 lira, yurt dışında kestirmek isteyenler için ise 1800 lira olarak belirledik. Vatandaşlarımız, "tdv.org" ve "bagis.tdv.org" adreslerinden online bağış yapabilmenin yanı sıra mobil bağış uygulamamızdan kurban vekaletlerini verebilecekleri gibi il ve ilçe müftülükleri, TDV şubeleri, din görevlileri, tüm PTT şubeleri ve bankalar aracılığıyla da TDV kurban programına katılım sağlayabileceklerdir."

 

Yorumlar