Anasayfa /  Foto Galeri

Vatandaştan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na: “Yüzünüzden nur akıyor, kalbiniz de temiz”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenler Kazım Karabekir Mahallesi’nde semt pazarı ziyareti yaptı, vatandaşlarla ve esnafla buluştu. Vatandaşların yoğun ilgisi altında gerçekleşene pazar ziyaretinin son metrelerinde İmamoğlu’nu yakalayan engelli genç anne ile İBB Başkanı arasında duygusal konuşmalar geçti.

Vatandaştan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na: “Yüzünüzden nur akıyor, kalbiniz de temiz” - Sayfa 1

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenler Kazım Karabekir Mahallesi’nde semt pazarı ziyareti yaptı, vatandaşlarla ve esnafla buluştu. Vatandaşların yoğun ilgisi altında gerçekleşene pazar ziyaretinin son metrelerinde İmamoğlu’nu yakalayan engelli genç anne ile İBB Başkanı arasında duygusal konuşmalar geçti. İmamoğlu, “Sizin için 2 kilometre yoldan geldim. Yürüdüm. Yemin ederim” diyen genç anneye, “Kurban olurum sana” yanıtını verdi. İmamoğlu, ev hanımı olduğunu söyleyen genç anneye, çocuğunun olup olmadığını sordu. Genç annenin İmamoğlu’na yanıtı, “Çocuk, Allah razı olsun, sütlerinizi alıyor” oldu. 

Vatandaştan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na: “Yüzünüzden nur akıyor, kalbiniz de temiz” - Sayfa 2

Adıyamanlı ve depremzede olduğunu belirten yaş almış bir vatandaş da İmamoğlu’na, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “tehdit dili”ni şikayet etti. İmamoğlu, “Bizi tehdit ediyorlar. ‘Oy olmazsa, hizmet yok’ diyorlar. Depremzedelere öyle denilir mi” diyen acılı vatandaşa, “Kimse edemez tehdit. Ama onlara ders vereceğiz. Öyle denilir mi? Ben, Adıyaman’a üç defa gittim. Milletin acısı var. Allah yardımcımız olsun. Ama kurtulacağız” karşılığını verdi.

Vatandaştan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na: “Yüzünüzden nur akıyor, kalbiniz de temiz” - Sayfa 3

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenler Kazım Karabekir Mahallesi’nde kurulan semt pazarında, vatandaşlarla ve esnafla buluştu. Pazar girişinden itibaren yoğun bir ilgiyle karşılanan İmamoğlu, vatandaşların fotoğraf çektirme isteklerini yerine getirdi. Bu sırada kalabalığın arasından sıyrılan yaş almış bir kadın vatandaş, ağlayarak İmamoğlu’na sarıldı. Vatandaşın ilk sözleri, “İlk kazandığınızda göremedim. ‘Sizi kucaklamazsam, gözüm arkada gider’ dedim” olunca, İmamoğlu, “Allah korusun” şeklinde yanıt verdi. Diyalogun bundan sonrası şu şekilde devam etti: 

Vatandaştan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na: “Yüzünüzden nur akıyor, kalbiniz de temiz” - Sayfa 4

VATANDAŞTAN İMAMOĞLU’NA: “YÜZÜNÜZDEN NUR AKIYOR, KALBİNİZ DE TEMİZ”

Vatandaş: Ben 72 yaşındayım. 

İmamoğlu: Oy kurban olurum sana. Sağ ol anneciğim, sağ ol. 

Vatandaş: Ben sana kurban olayım. Yüzünüzden nur akıyor. Kalbiniz de temiz. Ya inşallah… Şeker hastasıyım. 

İmamoğlu: Allah korusun seni. 

Vatandaş: Kucakladım ya… Canım benim. 

İmamoğlu: Kurban olurum sana. Duanı et. 

Vatandaş: Ben her zaman ediyorum.