Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Vahşet sonrası gözler e-ticaret sitelerine çevrildi!

Ataşehir'de Mimar Başak Cengiz'i sokak ortasında samuray kılıcıyla Can Göktuğ Boz tarafından öldürülmesi sonrası gözler bu tehlikeli aletleri satan e-ticaret sitelerine çevrildi. 68 yıldır Türkiye'de yasak olmasına rağmen bu tür saldırı aletleri ülkemizde 'hediyelik eşya' kategorisinde satılıyor. Sosyal medyadan gelen şikayetler sonrası ünlü e-ticaret sitesi sattığı samuray kılıcını sitesinden kaldırdı.

Abone ol
Abone ol 13 Kasım 2021 15:25

İstanbul Ataşehir'de eğitim için gelen Mimar Başak Cengiz, kaldırımda hiç tanımacığı Can Göktuğ Boz tarafından sadece savunmaz olduğu için samuray kılıcıyla katledildi. 

Psikolojik sorunları olduğu öne sürülen Can Göktuğ Boz, olay sonrası evinde yakalanarak 'tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' suçundan tutuklandı.

CANİ GÖKTUĞ BOZ'UN EVİNDE 15 KILIÇ BULUNDU
Saldırganın evinde ise 15 kılıç ele geçirildi. Yasada bu tür saldırı aletlerinin yasak olmasına rağmen 'hediyelik eşya' adı altında satılması pes dedirtti.

TÜRKİYE'DE BU TÜR SALDIRI ALETLERİNİN SATIŞI 68 YILDIR YASAK
6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Kanun 1953 yılından bu yana yürürlükte.Kanunda, "Ateşli silahlarla mermilerinin ve bıçaklarla salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel olarak yapılmış bulunan diğer aletlerin memlekete sokulması, yapılması, satılması, satın alınması, taşınması veya bulundurulması yasaktır" ifadeleri yer alıyor.

1979 yılında yapılan değişiklikle silah isimleri tek tek sayılarak söz konusu kanuna şu ekleme yapılıyor:

"Kama, hançer, saldırma, şişli baston, sustalı çakı, pala, kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletlerin yapımı, satılması, satın alınması, taşınması ve bulundurulması yasaktır."

'HEDİYELİK EŞYA' ADI ALTINDA SATILIYOR, ADRESE TESLİM EDİLİYOR
Ancak yasada açıkça yasak olmasına rağmen bu tür saldırı aletleri aleni bir şekilde satılıyor. Türkiye'nin önde gelen birçok e-ticaret sitesinde çeşitli fiyatlarla samuray kılıcı satın almak çok basit. Hediyelik eşya adı altında satılan kılıçlar, verilen sipariş üzerine adrese kadar teslim ediliyor.

CİNAYET HABERLERİ SONRASI ÜRÜNLERİ SİTEDEN KALDIRDI
Ünlü bir e-ticaret sitesi cinayet haberi sonrası söz konusu ürünleri sitesinden kaldırdı. Cinayete kadar satışını aleni bir şekilde yapan site tepki çekmemek adına böyle bir hamle yaptı ancak birçok kişi sosyal medyada söz konusu siteye ateş püskürüyor.

 İşte sosyal medyada yapılan paylaşımlardan bazıları...

Yorumlar