Anasayfa /  Foto Galeri

Uzun ve sağlıklı yaşamak isteyenler bu diyet ömür uzatıyor!

100 yıldan fazla yaşamak ve hala sağlıklı görünmek istiyorsanız, bu diyeti uygulayın. Diyetisyen Funda Özkan, yetişkinleri ve yaşlıları hedefleyen ama gençlere de önerilen uzun ömür diyeti hakkında bilgi verdi.

Uzun ve sağlıklı yaşamak isteyenler bu diyet ömür uzatıyor! - Sayfa 1

Uzun ömür diyeti, besinlerin genleriniz üzerindeki etkileri ve bunların yaşlanmayı ve hastalık riskini nasıl etkileyebileceği konusundaki araştırmalarıyla tanınan Güney Kaliforniya Üniversitesi Uzun Ömür Enstitüsü Müdürü Valter Longo adlı bir biyokimyacı tarafından derlenen bir dizi yeme tavsiyesidir. Valter Longo, bu diyeti uygulayarak 120 yaşına kadar yaşamayı planlıyor.

Uzun ve sağlıklı yaşamak isteyenler bu diyet ömür uzatıyor! - Sayfa 2

Diyetisyen Funda Özkan, yetişkinleri ve yaşlıları hedefleyen ama gençlere de önerilen uzun ömür diyeti hakkında şu bilgileri verdi:

Uzun ve sağlıklı yaşamak isteyenler bu diyet ömür uzatıyor! - Sayfa 3

BU DİYET NEYE BENZİYOR?

 Bu diyetteki yiyecekler, yapraklı yeşillikler, meyveler, kuruyemişler, fasulye, zeytinyağı ve cıva oranı düşük deniz ürünleri de dahil olmak üzere sebzelerdir.

 

Uzun ve sağlıklı yaşamak isteyenler bu diyet ömür uzatıyor! - Sayfa 4

Bu nedenle, uzun ömür diyetindeki çoğu gıda bitki bazlıdır. Bitki bazlı diyetler genellikle vitaminler ve mineraller, diyet lifi, antioksidanlar açısından daha yüksektir ve doymuş yağ ve tuz açısından daha düşüktür. Bu da sağlık yararlarına yol açar. Diyette uzak durulması gereken yiyecekler çok miktarda et ve süt ürünleri ile işlenmiş şeker ve doymuş yağ oranı yüksek yiyeceklerdir.