Anasayfa /  Dünya

Uzmanlar uyardı! Pangolin isimli memelide ölümcül virüs

Tüm dünyaya yayılan koronavirüs can almaya devam ediyor. Ölümcül virüsün benzeri Pangolin isimli memelide kesin olarak bulundu.

Abone ol
Abone ol 27 Mart 2020 18:35

Çin'in güneyinde yaşadığı belirtilen pangolinde, corona virüsle büyük benzerlik taşıyan bir virüs türü bulundu.

Sydney Üniversitesi’nin yayınladığı yeni araştırma raporuyla, pangolin isimli memelide corona virüsle genetik açıdan büyük benzerlik taşıyan bir virüsün bulunduğu açıklandı. Virüsün bulunduğu “Malayan Pangolin” Çin’in güneyinde yaşıyor.

Nature isimli dergide yayınlanan araştırmada, bu hayvanla temasın çok ciddi sonuçları olacağı belirtildi. Araştırmayı yürüten Profesör Edward Holmes, Güney Çin’deki pangolinlerde hastalığı yaratan corona virüsün insanlarda görülen genetik olarak benzerlik taşıdığını anlatırken, benzer virüslerin ortaya çıkabileceği uyarısında bulundu.

''İNSANLARA CİDDİ ZARAR VEREBİLİR'' UYARISI
Pangolin daha önce de SARS virüsünün kaynağı olarak gösterilmişti.

Profesör Holmes, vahşi yaşamda birçok virüsün bulunduğunu ve bunların gelecekte insanlara ciddi zarar verebileceğini de belirtti.

Bu bulgu, vahşi hayvanların insanlar tarafından besin kaynağı olarak görülmemesi gerektiğini gösterirken, bu tür hayvanların satışının da yasaklanması gerektiği belirtiliyor.

PANGOLİN NEDİR?
Pangolin, çoğunlukla Uzak Doğu’da görülen pullu memeli bir hayvandır.

Yorumlar