Anasayfa /  Foto Galeri

Üreticisini zengin eden ürün kilosu 3 bin tl 'den satılan imparator mantarı

Türkiye'nin 21 şehrinde yetişiyor ve dünyanın en popülerlerinden birisi. Kilosu 3 bin TL'ye satılıyor üreticisini zengin ediyor.

Üreticisini zengin eden ürün kilosu 3 bin tl 'den satılan imparator mantarı - Sayfa 1

Türkiye'nin 21 şehrinde yetişiyor ve dünyanın en popülerlerinden birisi. Kilosu 3 bin TL'ye satılıyor üreticisini zengin ediyor.

Üreticisini zengin eden ürün kilosu 3 bin tl 'den satılan imparator mantarı - Sayfa 2

Tarihi çok geçmişlere dayanan mantar kültürü ve mantar yetiştiriciliği son yıllarda ülkemizde çokça ilgi uyandırmaya, farklı çeşitleri ise tanınmaya başlandı. Hem lezzetli olduğu için tercih edilen hem de tıp alanında kullanılan mantarların yetiştirilmesi ise oldukça zor ve zahmetli.

Üreticisini zengin eden ürün kilosu 3 bin tl 'den satılan imparator mantarı - Sayfa 3

21 şehirde ormanlarda yetişen kuzu göbeği mantarının yaş hali 400 liraya, kuru hali ise 3 bin liraya satılıyor. Türkiye’de bir çok mantarın yetiştirilebileceğini dile getiren Düzce Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ertuğrul Kaya, mantarların farklı farklı lezzetlerinin olduğunu, mantarların getirilerinin de ekonomik olarak ciddi boyutlarda olduğunu belirtti.

Üreticisini zengin eden ürün kilosu 3 bin tl 'den satılan imparator mantarı - Sayfa 4

"Ekonomik değeri olabilecek mantarlar var"
Türkiye’de bir çok mantar türünün daha yeni tanınmaya başladığını belirten Prof. Dr. Ertuğrul Kaya şöyle konuştu: “Ülkemizde çok iyi tanınan ekonomik değeri olabilecek mantarlar var. Tanınanlardan birisi kanlıca mantarı daha çok kışa yakın aylarda son baharın geç dönemlerinde çıkıyor."