Anasayfa /  Foto Galeri

Ünlüler anlattı: O korkuyu biz de yaşadık

Ceren Özdemir’in takip edilerek öldürülmesi üzerine çok sayıda kadın yaşadığı benzer durumu sosyal medyada paylaştı.

Ünlüler anlattı: O korkuyu biz de yaşadık - Sayfa 1

Ceren’in kendisini takip eden katiline tedirgin bakışı için “O bakışı biz de biliyoruz” diyen kadınlar, yaşadıkları acı olayları anlattı.

Ünlüler anlattı: O korkuyu biz de yaşadık - Sayfa 2

Özge Mumcu: İstiklal’debiri peşime takıldı

UĞUR Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı (um:ag) Yönetim Kurulu üyesi Özge Mumcu Aybars da “Biz kadınlara kendimizi koruma yöntemleri geliştirmek düşüyor” diyerek kendi yaşadıklarını anlattı:

ABİME ULAŞTIM

“17 yaşındayken gündüz İstiklal Caddesi’nde Tünel’e inerken bir adam peşime takılmıştı. Bir dükkana girdim yarım saat oyalandım, çıktığımda bekliyordu. Abime cepten ulaştım. Meydana geldim; abim 5 dakika içinde yetişti ama adam bekliyordu. Sonra kayboldu. Bir yılbaşı gece vakti artık 30’u bulmuşum, bir sokaktan 50 metre yürümem gerekiyor. Bir araba peşime takıldı, sokak boyunca. Kendimi mahalle taksicisine nasıl attım hatırlamıyorum.”

Ünlüler anlattı: O korkuyu biz de yaşadık - Sayfa 3

Ece Erken: Uzaklaştırma kararı aldırdım

“Peşimde şu an sapık var zaten. 3 ay uzaklaştırma almasına rağmen cep telefonumu buldu, bana mesaj atıyor. Program yaptığım Beyaz TV’ye geldi, evime kadar geldi. Erdal Ç. isimli şahıs, uzaklaştırma olmasına rağmen peşimde ve gereken yapılmıyor. İnşallah yakalanacak.”

Ünlüler anlattı: O korkuyu biz de yaşadık - Sayfa 4

Yeliz Şar: Set dönüşü

“Bundan 15 yıl önce oturduğumuz sokakta, setten gece yarısı evime gidiyordum. Genç bir delikanlı tacizde bulunmaya çalıştı. Güçlü bir kadın olmama rağmen sesimi çıkaramadım ve kaldım öyle. Hafif bağırtı çıkarabildim. Gitti ve tekrar geri döndü. Olduğum yerde kaldım, ittirdim. Bir şey olmadı ama çok korku dolu anlar yaşadım. En kötüsü de 6 adım ileride kafe sahibi adam bize bakıyordu ve ne yardım etti ne sesini çıkardı.”