Anasayfa /  Ekonomi

Ünlü yatırımcı Songür Ulus’tan Dolar tavsiyesi !

Fatih Portakal’ın youtube kanalına konuk olan ünlü yatırımcı Songür Ulus’tan çok konuşulacak dolar kuru iddiası geldi. Ulus’a göre yıl sonu dolar kapanışı 7.50 TL olacak

Abone ol
Abone ol 08 Aralık 2020 15:27

Ünlü yatırımcı Songür Ulus, dolar kuru daha çok yükselir mi? Merkez Bankası bu ay ki PPK toplantısında faiz artır mı? Dolar yatırımı yapmak mantıklı mı? sorularına cevap verdi

Son açıklanan verilerle enflasyon 2020 yılının en yüksek seviyesini gördü. Kasım'da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,03 artış gösteren enflasyon yıllık bazda 13,26 olarak kayıtlara geçti. Hızla yükselişe geçen enflasyon karşısında çaresiz kalan vatandaş eline geçen parayla ne yapacağını düşünüyor. Son aylar içerisinde 8.58’e kadar çıkan dolar kuru vatandaşa cazip gelse de son haftalardaki düşüş de “Dolar daha düşer mi?” sorularını beraberinde getiriyor.

Ünlü yatırımcı Songür Ulus vatandaşın “Dolar kuru daha düşer mi”, “Şimdi dolar almak mantıklı mı” kısaca dolar ile ilgili bilmek istenilen sorulara cevap verirken Merkez Bankası beklentilerini de paylaştı.

Ekonomiyle yakından ilgilenenlerin tanıdığı ünlü yatırımcı Songür Ulus Fatih Portakal'ın konuğu oldu

Songür Ulus Ulus kendi parasını nasıl yönettiğini açıklarken dolar kuru daha çok yükselir mi? Merkez Bankası bu ay ki PPK toplantısında faiz artır mı? Dolar yatırımı yapmak mantıklı mı? sorularına cevap vermiş oldu.

MERKEZ BANKASI FAİZ ARTIRMAZ!

Son açıklanan enflasyon verileriyle birlikte Merkez Bankası’nın verdiği faiz oranın birbirini şimdilik karşıladığını ifade eden Songür Ulus 24 Aralık’taki faiz toplantısında bir faiz artışı beklemediğini öne sürdü. 2021 yılının ocak ayından itibaren enflasyonun yükselişini sürdüreceğini belirten Ulus Merkez Bankası’nın önümüzdeki yılın ilk aylarından itibaren tekrar faiz artırma sürecine girmek zorunda kalacağını söyledi.

DOLAR KURU YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK Mİ?

Program esnasında Fatih Portakal’ın önümüzdeki döneme ilişkin dolar kuru beklentisiyle alakalı sorduğu soruya Sogür Ulus’tan oldukça dikkat çekici bir cevap geldi. Songür Ulus  ABD’de Joe Biden’ın ABD Başkanlık koltuğuna oturduktan sonra korkulan yaptırımların gelmeyeceğini iddia ederken dolar kurunun daha da düşeceğini ifade etti.

YIL SONU DOLAR KURU KAPANIŞI TAHMİNİ 7.50 TL

Ulus söz konusu dolar beklentileriyle ilgili şunları söyledi

“21 Ocak tarihinde ABD Başkanlık koltuğuna oturacak Joe Biden ve Kamala Haris ikilisinin göreve başlayana kadar dolar kurunda majör bir hareket olacağını düşünmüyorum. Hatta benim şahsi görüşürüm yılbaşına kadar dolar kurunun 7.80’in altına inip 7.50 TL seviyelerinde bir yıl sonu kapanışı olacağını varsayıyorum”

Dolar kurundaki bu düşüş beklentisinin uzun vadeli olmadığını ifade eden Songür Ulus “Bizim hem yapısal reformlara ihtiyacımız var ortada bir takım küresel problemlerimiz var” dedi.

BİDEN MÜZAKERE YOLUNU TERCİH EDECEK

ABD’de S-400’ler ve Reza Zarrab davalarıyla gündeme gelen yaptırımlarla ilgili de konuşan Songür Ulus, “Biden’ın koltuğa oturduğu zaman çok sert hamle yapacağını düşünmüyorum. O da Türkiye Cumhuriyeti’ni direk karşısına almaktan ziyade bir takım problemleri müzakere yöntemiyle çözmeyi tercih edecektir. Dolar kuru ile ilgili ne bekliyorsunuz sorusunun cevabı olarak şunu söyleyebilirim. Piyasanın verdiği krediyi hükümet iyi kullanırsa ve Biden koltuğa oturduktan sonra müzakere devam ederse benim kişisel görüşüm dolar kurunda düşüş devam edecektir” diye konuştu.

Yorumlar