Anasayfa /  Ekonomi

Ünlü Ekonomistten dolar tahmini: Dolar 14 liraya inecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın faiz açıklamaları sonrası piyasa değerlendirmesi yapan Selçuk Geçer, Süper Bono hamlesine dikkat çekti. Dolar kuruna gece yarısı operasyon yapılabileceğini ifade eden Geçer, yatırımcılara "Dikkatli olun" uyarısında bulundu.

Abone ol
Abone ol 14 Haziran 2022 18:41

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın faiz açıklamaları sonrası piyasa değerlendirmesi yapan Selçuk Geçer, Süper Bono hamlesine dikkat çekti. Dolar kuruna gece yarısı operasyon yapılabileceğini ifade eden Geçer, yatırımcılara "Dikkatli olun" uyarısında bulundu.

"DOLARA GECE YARISI OPERASYON GELEBİLİR"

"Ben Süper Bono gelme ihtimalini görmüyorum. Ama bu tür konuşmalar gelmeye devam ederse her an torbadan bir sürpriz çıkabilir. Uyarıyorum sizi. Dikkatli oldun. Cumhurbaşkanı ne zaman faizleri düşürmeyeceğiz diyorsa torbadan bir tavşan çıkabilir. Öyle bir ürün çıktığında dolar kuru düşer ama yıl sonunda ciddi bir hale gelir. Enflasyon kontrol altına alınıyormuş gibi görünsede sonrasında yükselir. Bir gece yarısı operasyonu ile dolarda bir geri çekilme olabilir. 16 seviyelerinden 14.80 seviyelerine bir gevşeme olur. Umarım böyle bir hata yapmazlar. Nass demeye devam ederlerse yeni bir enstrüman geliyor. Ama politika faizlerini çok yüksek yapamazlar. Dolayısıyla eğer ki faiz artırsalar da daha çok artırmak zorunda kalacaklar. Ben olsam faizleri sıfıra indiririm. Dengeleri alt üst yapmak için uğraşıyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz açıklamaları beni gerdi, korkuttu"

"ÜLKE OLARAK FAKİRLEŞİYORUZ"

"Tüm para birimlerinin para ettiği ülkeyiz. Adamlar buraya gelip istediklerini alabiliyorlar. Biz yaşantımızın altında yaşamak zorunda kalıyoruz. Asgari ücret 6 bin olsa ne olur. Yine yoksulluk sınırının altında. Ülkecek fakirleşmeye devam ediyor. "

"SÜPER BONO DOLARI 14 SEVİYESİNE DÜŞÜRÜR"

"Dolar sabitlenmez. Dolara el koyulmaz. Bunu yapmazlar. Dolarda şu an agresif hareketler yok. Olmazsa Süper Bono ile de bir şey yapmazlar. 18 Aralık sürecinde gibi hissetmiyorum. O zamanki 18 seviyesi ile şimdi ki aynı değil. Bu seviyelerde Süper Bono açıklaması yaparlarsa yine de dikkatli olmakta fayda var. Her Kabine toplantısı öncesi dikkatli olunması gerek. Süper Bono intihar gibi bir şey. Gelirse alışveriş durur. Enflasyon korumalı gelirse onu iyi okumak lazım. 1 yıllık vade ile girin derler. Enflasyon 20'ye düşerse paranın eridiği anlamına gelir. Süper Bono ya da enflasyon korumalı çıkar dolar 16'dan 14'e düşer sonra kademe kademe yukarı eğilimi devam eder. Piyasa büyük bir sıkıntı içinde daha da sıkıştırıyorlar. Piyasa kötü olursa her sektörde kara borsa oluşur. Biz iyi noktadaydık zorla kendimizi bu hale getirdik. Ekonomiyi toplamak 1 yıl alır. "

Yorumlar