Anasayfa /  Foto Galeri

Ünlü diyetisyen açıkladı: Diyet yaparken en sık yapılan 7 yanlış...

Beslenme ve Diyet Uzmanı Yeşim Özcan, diyette en sık yapılan 7 yanlışı anlattı. Özcan, "Özellikle sabahları aç karına içilen limonlu, sirkeli su yağ yakmaz ve kilo kaybına sebep olmaz" diyerek "Aksine eğer hassas ve gastrit, ülser gibi bir mide probleminiz varsa daha da kötü olabilir" uyarısında bulundu.

Ünlü diyetisyen açıkladı: Diyet yaparken en sık yapılan 7 yanlış... - Sayfa 1

İlk olarak yapılan diyetlerin bir uzman kontrolünde olması ve kişiye özel planlanması gerektiğinin altını çizen Beslenme ve Diyet Uzmanı Yeşim Özcan, "Her bireyin yaş, cinsiyet, metabolizma hızı farklıdır. 

Ünlü diyetisyen açıkladı: Diyet yaparken en sık yapılan 7 yanlış... - Sayfa 2

Dikkat etmeniz gereken en önemli şey yaptığınız diyetin gerçekten sizin hayat şeklinize, yaşam koşullarınıza uymasıdır. Eğer diyet yapmak için bir süre belirleyip o süre bittiğinde eski yanlış beslenme alışkanlıklarınıza dönerseniz verdiğiniz kiloyu hızla geri alır, motivasyon konusunda da sorun yaşarsınız" dedi. 

Ünlü diyetisyen açıkladı: Diyet yaparken en sık yapılan 7 yanlış... - Sayfa 3

Özcan bu süreçte yapılan hataları şöyle sıraladı: 

TEK ÖĞÜN BESLENMEK  

"Diyet yaparken kendinizi aç bırakmayın" diyen Özcan, sözlerine şöyle devam etti: "Aç kaldığınızda kilonuz tartıda eksik görünebilir ama bu gerçek bir kilo kaybı değildir. Bu yöntemle vücut su kaybediyor, kaslar küçülüyor ama yağ kaybı olmuyor. 

Ünlü diyetisyen açıkladı: Diyet yaparken en sık yapılan 7 yanlış... - Sayfa 4

Kendinizi aç bıraktığınızda metabolizma hızınız da düşer ve zamanla vücut bu duruma tepki vermeye başlar. Halsizlik, baş ağrısı, sinirlilik, tansiyon düşüklüğü, kabızlık, cilt kuruluğu gibi problemler görülür. Bu yüzden çok kısa sürede hızlı sonuçlar veren popüler diyetlerden, zayıflama ilaçlarından, kulaktan dolma bilgilerden uzak durun ve sağlığınız için diyetisyenleri tercih edin. Dengeli beslenmeyi öğrenerek sağlıklı kilo verin. Aç kalmadan sevdiğiniz her şeyi ölçülü yiyerek, sağlığınızı koruyarak kilo verebilirsiniz."